pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8119

buda gene s2, e900, 9500, 5600 ün geniş açıoa ve en düşük ısoda karşılaştırmalı ev fotoğrafları.

Tarih: 9 Aralık 2005, 19:18 - İp: 85.***.**8.126
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Sevgili pazarbey bir soruda ben sorayım bari ,

Eski çalıştığım firmada, sattığımız ürünü stüdyo fotoğrafçısı arkadaşların mekanına kurarken fujinin 5500, 7000 ve s20 modellerinde custom w.b. ayarı yaparken hep zorlanıyordum, daha sonra edindiğim bilgiye göre bazı markalarda makinanın üzerine kafaflaş veya benzeri (flaş tetikleyici, kızak, ...) bir aparat takıldığında makina ışık rengi olarak kafa flaş modunu seçtiği yönündeydi. Bu modeldede böyle bir şey olup/olmadığını kontrol etmeniz mümkün mü.

Tarih: 9 Aralık 2005, 21:19 - İp: 81.***.**8.46
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8122

geniş açıda büromun 400 ısoda çekilmiş s2, 9500, 5600, e900 ün fotoğrafları.

Tarih: 9 Aralık 2005, 21:50 - İp: 85.***.**8.126
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

"kafa flaş modunu" biraz daha açıklarmısınız fdiker ?!

Tarih: 9 Aralık 2005, 22:50 - İp: 85.***.**7.204
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

s2, e900, 9500 ve 5600 ün geniş açıdaki en düşük ıso ile 400 isodaki örneklerini dikkatlice inceledim ve benim sıralamam aynen şöyle oldu...

noise miktarı 400 isoda en fazla s2'de
daha sonra..................... e900
sonra............................s9500
ve en temiz fotoğraf.............5600

en düşük iso değerlerinde ise en gürültülü s2
sonra......................................e900
daha temiz olanlar.........................s9500=5600
burada s2 bariz farkediliyor fakat diğerleri çok yakın

ama nedense resim kalitesi olarak da en çok e900 tatmin etti beni..
sizlerin görüşleri nasıl olur bilemiyorum..

Tarih: 9 Aralık 2005, 23:00 - İp: 85.***.**5.149
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8123

Arkadaşlar umarım fotoğraflar sizi andınlatmıştır.Şimdide düşük ısoda geniş açıda altıntaş fotoğrafları gönderiyorum. daha sonra yüksek ısoda göndereceğim.
caglarel dediğin gibi fujiler ile s2 bayağı farkediyor.Ancak ben şimdilek fotoğraflar konusunda fazla bir yorum yapmayacağım.Sizlerin tepkilerinden sonra fikrimi ortala koyacağım.

Tarih: 9 Aralık 2005, 23:30 - İp: 85.***.**8.126
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili fdiker maalesef sorduğun sorunun cevabını bilmiyorum.Aslında tam olarak anlamadımda.

Tarih: 9 Aralık 2005, 23:32 - İp: 85.***.**8.126
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Stüdyo ortamında, Anadoluda yada ben bildiğim bölge için konuşayım Egede dijitalin girmesiyle zaten özen gösterilmeyen ışık sistemleri iyice ikinci plana itildi, . Hal böyle olunca makinelerin mevcut ışık sistemine göre beyaz dengesinin doğru yapılması gerekiyor. Makinenin üzerine kafaflaş, senkronizasyon için kızak yada kızıl ötesi tetikleyici taktığınızda makina direk kafaflaş ışığıyla çekildiğini düşünüp 6000 küsur kelvin konumunda çekim yapıyor bu durumda custom w.b. yapamıyorsunuz yani w.b. için makinaya hükmedemiyorsunuz. Hatırladığım kadarıyla bu durum 5500 ve 7000 de var s20 yi çok net hatırlamıyorum.

Tarih: 10 Aralık 2005, 00:10 - İp: 81.***.**8.46
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8124

s2, 9500, 5600, e900 ün 400 ısoda ve geniş açıda evler fotoğrafı.

Tarih: 10 Aralık 2005, 00:11 - İp: 85.***.**8.126
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili fdiker, Fuji S-serisinde sadece düz kontak tetikleyici var. ışık ısısının (beyaz ayarının) otomatik değişmesi söz konusu değil.

Tarih: 10 Aralık 2005, 00:28 - İp: 85.***.**7.204