gkozcan
gkozcan (üye)
Adana / Amatör

Neden Acaba ?

Saygıdeğer üstadların ve arkadaşlarım ;
Benim aklıma bir soru takıldı , biz neden çok para harcayıp başka ülkeleri zengin ediyoruz ? Dikkat ederseniz teknolojik aletlerine ölümüne para harcıyoruz , kendimize bakalım her evde kişi başı enaz 2 tane cep telefonu , aile içinde tablet , televizyon ( 2-3 tane garanti) , fotograf makinesi ( ailede enaz 3-4 tane ) müzik seti , bilgisayar ( evde 2-3 tane notebookda olabilir ) bu saydığım cihazların hepsi yurtdışından geliyor . İnanın kullanım süresi 1-2 yıllık. Cep telefonları artık 2-3 ayda bir değişir konuma geldi. Geçen gün çarşıda dolaşıyorum ben Adana'da oturuyorum 3-4 tane fotograf makinesi tamir dükkanı gördüm silme makine dolu çoğunluk dslr makine . Kimbilir büyük kentlerde durum nasıl ? Ben gerçekten üzülüyorum enaz 300 - 500 $ vererek alınan makineleri kullanan kullanıcıların % 5 - 10 u makineyi tanıyarak alıyor geri kalanı sadece kulaktan dolma , mağaza çalışanı tavsiyesi ile alıyor. Ama mağaza çalışanı bile makine kullanmayı bilmiyor . Söylerken 8 senelik fotografcıyım diyor. Çekim modlarını bilmiyor.Buna dur deme zamanı bence gelmeli yoksa biz millet olarak yok olmaya , yarın Yunanistan gibi batağa sürüklenme aşamasına geleceğiz. Benim üstadlardan istediğim ev kullanıcılarına dslr veya dslr like makine önerip kullanamayacağı makine için 600 - 700 TL para verdirmeyin. Bence makine tavsiyesi yapmadan önce fotografdan nekadar anlıyor onu sorun ondan sonra makine tavsiye edin. Sadece auto modu kullanan adama manuel ayarlı makine önermek ne derece doğru. Vatanını düşünen dostlarım lütfen bir kere daha düşünüp yorum yapsalar daha iyi olmazmı ? Sizleri kırdıysam özür dilerim. Saygılarımla.

Tarih: 2 Eylül 2013, 08:44 - İp: 92.***.**2.95
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

Sesi olmayandan assolist, futbolcudan vekil, işletme mezunundan il milli eğitim müdürü, müezzinden matematik öğretmeni, hayatında tenis maçı görmemiş insanın Tenis Federasyonu Başkanı olduğu ülkeden bahsediyoruz. Kendine "fotoğrafçı" diyen adamlar gene masum kalıyor.

 

Tarih: 2 Eylül 2013, 09:12 - İp: 46.***.**4.134
1dtkky1980
1dtkky1980 (üye)
Muğla / Amatör

devletten ziyade vatandaş kendini sorgulamadıktan sonra birşeyler beklemek yada toplumsal anlamda ilerlemek hayalcilik olur.lise de okuyan çocukların babalarına,sadece kız arkadaşlarına hava atmak için büyük dslr cihaz aldırdıklarını ve 2-3 ay sonra otomatik modla çekilmiş fotoğraflarını gördüğümüzde kim ne şekilde kendini sorguluyor.verilen paralar milyar liraları geçiyor.ev hanımları aldırdıkları dslr cihazları evinin en güzel yerinde sergiliyor.o dslr cihazlarını dış görüntüsü için almak toplum için ne ifade ediyor.bir yabancı millet vatandaşı böyle birşeyi yaparak ne derecede kendisine kötülük yapar.toplum maalesef iyi yere gitmiyor.tenis oynamamış birisinin federasyon başkanı olması veya 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin yüzmede veya olimpiyatlarda temsil edilememe lüksünü kimden soruyoruz?o yüzden önce millet kendine bakacak sonra eleştirecek...

 

Tarih: 2 Eylül 2013, 09:54 - İp: 94.***.**2.186
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Okullarda resim, müzik ve spor a ne kadar önem verildiğini ve yatırım yapıldığını incelerseniz sorunun cevabı ortaya çıkar..

Gençler kendilerini neyle ifade edecekler..

Endoplazmik redikulum, mitokontri, tanjant, kotanjant filan muhabbeti yapmayacaklarına göre... Geriye bunlar kalıyor..

 

Tarih: 2 Eylül 2013, 11:44 - İp: 78.***.**2.99
  • 1