cesurca35
cesurca35 (üye)
İzmir / Amatör

Ürün Çekimi İle İlgili Yardım =avize

SELAMLAR...BEN İZMİRDEN AVİZE DÜKKANI SAHİBİ OLAN BİRİYİM..KENDİ İMKANLARIM VE KISITLI BİR BÜTÇEYLE WEB SİTESİ HAZIRLAMAKDAYIM AMA AVİZELERİN ÇEKİMİ KONUSUNDA BAŞARISIZIM..STÜDYO ÇEKİMLERİ ÇOK PARA İSDEDİKLERİ İÇİN KENDİ ÇAPIMDA ARKA FON,ÜST TAVAN FONU VE 2 ADET 500 WATT LIK PROJEKTÖR İLE ÇEKMEYE ÇALIŞDIK Bİ TÜRLÜ OLMADI...SİZDEN İSDEĞİM ACABA BU KSITLI İMKANLARLA NASIL AVİZEYİ GÜZEL ÇEKEBİLİRİM...YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR ÇOK SEVİNİRİM...

Tarih: 16 Şubat 2012, 19:01 - İp: 88.***.**4.25
oldies
oldies (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

siteniz e-ticaret üzerineyse hiç uraşmayın normal siteyse güzel bi fotograf makinesi işini görür

 

Tarih: 16 Şubat 2012, 20:22 - İp: 88.***.**7.9
cesurca35
cesurca35 (üye)
İzmir / Amatör

e ticaret değil...ürünlerin hepsi krom kaplamalı arka fon siyah kullandım acaba daha etkili bi renk nasıl olur photoshopda işimi kolaylaştırcak??

 

Tarih: 16 Şubat 2012, 20:56 - İp: 88.***.**4.25
oldies
oldies (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

gri sonsuz fon dene

 

Tarih: 16 Şubat 2012, 20:59 - İp: 88.***.**7.9
cesurca35
cesurca35 (üye)
İzmir / Amatör

http://www.metesflash.com.tr/fon/ bu sitedeki gibi bir sistemi photoshopla yapmak mümkünmü acaba...gri tonları kimse önermedi araştırırkenn

 

Tarih: 16 Şubat 2012, 21:05 - İp: 88.***.**4.25
oldies
oldies (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

yaparsın mümkün ama acemisen photoshopta sana saç baş yoldurur sölim dekupe öle göründüğü gibi basit bir iş değil ama biliyosan olur yaparsın

 

Tarih: 16 Şubat 2012, 21:17 - İp: 88.***.**7.9
sdemir03
sdemir03 (üye)
İzmir / Amatör



#sdemir03' tarafından 20.02.2012 03:30:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Şubat 2012, 18:41 - İp: 78.***.**5.121
selmankaya
selmankaya (üye)
Bursa / Meraklı

Makine olarak ne var elinizde ?

 

Tarih: 16 Mart 2012, 02:55 - İp: 78.***.**2.65
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben Stüdyo fotoğrafçılığını bilmem ama objelerin çekimlerinde bir kaç söz edeyim. Öcelikle beyaz malzeme, kar gibi ve saydam malzemelerin çekiminde iş makinenin otomatik moduna bırakılırsa ölçme yanılgıları olacaktır. Ölçüm sistemi beyazı ışık olarak algılayacağından düşük pozlamalar yapacaktır. Bunları bir iki stop fazla pozlama ile deneyerek doğru çekim yapılabilinir. Diğer husus çekilen ürünün şekil ve yapısına göre açısını ayarlayarak doğru olarak görüntülemektir. Bir metal para çekimi yapan kişi masaya düz koyup macro bir lens ile çekim yaparsa doğru çekim yaptığını düşünüyorsa yanılıyor. Böyle bir durumda bir cam kafes ve 45 derecelik bir cam sehpa şeklinde aparata yerlietirilmesi ile en doğru çekim yapılacaktır. Arka fon hangi renk kullanırsan o rengin ortalama ölçümlemeye mutlaka etkisi olacak ve siz her defa çekilen görüntüyü beğenmeyeceksiniz. Bu bakımdan 18 gri fon en uygunu olur. Ancak renkli fonları balanslayarak düzgün çekim yaparsanız bu defa obje önde vurgulu belirecek ve al benisi de artacaktır.

 

Tarih: 16 Mart 2012, 22:37 - İp: 78.***.**9.84
kasezo
kasezo (üye)
Yurtdışı / Amatör

arka plan tek renk,genis odakli bir aydinlatma ile bi kosesinden aydinlatirsa capraz olarak,diger oca kadar bir renk skalasi olusturur. bu iyi bir fon olusturur. ama flu birakilmalidir. yani isik kaynagi soft box benzeri filtrelenmis olmali.avizenizide, ortam isigi ile aydinlatin derim. yani heryerden isik gelsin ve parlama olmasin. yada tek yandan aydinlatma ile krom govde boyunca kontrastli aydinlik- karanlik ayrimi olsun. guzel birseyler cikar ortaya.

bir baska fikirde, karanlik ortamda sadece avize aydinlatilmasidir. yani karanlikta -tavanda asili duran,temel hatlari ve cizgileri belli hafif karanlik bir resim elde edersin.


yanliz fikirler cok cesitli. herkez birseyler ekleyebilir.onemli olan neyi vurgulayacaginiz. yani avizenin nekadar iyi aydinlattiginimi yoksa krom kaplamanin guzel parlak ve net bir yatsitma sagladiginimi yada avizenin kivrimlarini ,camini vs tasarim konularinimi vurgulayacaginiza bagli.

hatlar sozkonusuysa,sadece avizeyi hatta avizenin tek tuk kivrimli parcalarini brikac fotografta gosterin.yok aydinlatma kabiliyeti ise, mesela tavandan,avizenin yanindan avize kismen gorunurken aydinlik zemini cekin. bir kadin, kadeh, raki mezesi,cami minaresi,telefon vs esyalar objleri camdan gorunecek sekilde,krom yuzeyden gorunecek sekilde veya odanin biryerlerinde duracak sekilde eklerseniz gene iyi sonuclar elde edebilirsiniz.

genel hatlariyla, objeyi ,objenin etkisini gosterin.yanal konu olarakda yansimalar ,kadinlar aile ortami vs vs hitab edilecek kesme gore, mesaj vereeck objeler ekleyin.eminim guzel birseyler cikarirsiniz. isik vesaire teknik konulardan ziyade bunlara yonelirseniz daha basarili sonuclar elde edersiniz.

 

Tarih: 30 Mart 2012, 05:04 - İp: 85.***.**1.165
  • 1