Fotoğrafçılık Forumları
Umduğumu Bulamadım
arkadaşlar meraba ben daha önce olympus c315 başlıklı bir konu açmiştım ve sizlerden cektiğim foto hakkında yorumlar bekledim ancak bir kişi yorum yapmış oysa ben daha fazla kişinin yorumlarını bekliyordum ki hatalarımı bileyim ve onları nasıl düzelteceğimi öğreneyim ancak bu umudum gercekleşmedi.çünkü ben foto çekmeye daha yeni başladım ve bilgilere hatta sizin yorumlarınıza ihtiyacım var.
ÇEKTİĞİN EN SON FOTOĞRAFI BİR DAHA GÖNDEREBİLİRMİSİN.
        ne kadar çok şey bilirsen o kadar çok ikilem yaşarsın...Değer mi hiç??  
  
Sen olduğun gibi ol ve gönlünden geldiği gibi çekmeye devam et....Çektiğin fotoğrafları öncelikle kendin beğen önemli olan senin beğenindir.   Eğer hep tribünlere oynarsan "tribün fotoğrafçısı"olur çıkarsın.Oysa tribünlere değil duygularına hitab edersen mutlaka sende duygudaşlarınla bir yerlerde buluşursun... 
Sözün özü "boşver kuralı muralı içinden geldiği gibi çek .Sen sen ol başkası olma"                                    
       
        selamlar,  
Büyük bir ihtimalle  fotoğraflarınız görülmemiştir.Genelde de çok beğenilen fotoğraflar yorum almakta.Bu ilk başta  kusur gibi görünse de, yorum alan fotoğraflarla almayan fotoğrafların arasında ki farklılıkları gözlemlerseniz iyi kötü sonuca varıyorsunuz. Ama ne kadar gerçeğe yaklaşırsınız   bu da bir sorudur.Ama sanıyorum  daha iyi  olan alt sınıfta kalandan  görsel açıdan kendini belli ediyor .Bu da  zamanla edinilen bir yargıdır diyelim.Bu yargıya sahip olduğunuz an zaten siz de daha iyiyi üretmeye başlıyorsunuz. Fakat tavsiyem  sadece burada yayınlanan fotoğraflarla kalmayıp ülkenin bir çok iyi fotoğraf ustalarının da fotoğraflarını takip etmenizdir. Çünkü fotoğraf görme işidir.Göz gördükçe terbiye olur, gördükçe   gelişir,gördükçe  ayrımlaştırması kolaylaşır.Mesela bazı filmler de sizi en az  fotoğrafa bakmak kadar  gözünüzü  geliştirir. Daha iyi anlayabilmenzi sağlamak adına size  karpuz Kabuğundan gemiler Yapmak adlı filmi öneririm. Fotoğraf görselliği kullanılarak yapılmış deli güzel bir filimdir. Film bittiğinde,  fotoğrafın ne olduğu hakkındaki  temel  yargıya  emin olun  yüzlerce fotoğrafçının size yapabileceği yorumlardan  çok daha  fazlasını sağlayacaktır. 
Fotoğraf görenlerin işidir, görenler bir zaman sonra  gördüklerine kendilerini katarlar.Ama zaman dostum .En önemli süreç bu,fotoğraf makinanızı yanınızdan ayrmadan onunla tek vucut olana dek gereken zamandır. 
 
sevgiler                                    
       
        arkadaşlr yaptığınız öneriler cok hosuma gitti ben hiç böyle düşünmemiştim sagolun ama birisi birseyi yayınlıyorsa onun hakkında yorum yapmamak birz garip geliyor diye düşündüm.ama sizlerin dedği gibi eksiklerimi tavsiye ettiğiniz yöntemlerle gidermem daha iyi olacak.neyse yakında yeni fotolarımı yayınlayacağım herkese iyi cekimler.  
  
                                    
       
        selamlar tekrar,  
Buradaki çoğu arkadaşın sizin gibi olduğunu düşünü. Fotoğrafınızı yorumlayabilecek kişi sayının çok olmasına rağmen , kimin kim olduğu , fotoğrafçılığı ne derece  olduğunu bilmeniz gereir ki verilen yoruma  ona göre değerlendirip  kendinizi  yeniden giydirebilesiniz. 
Çünkü fotoğraf   tamamiyle kültürel bir faliyettir.Size güzel gelen, bir diğeri için hiç birşey  ifade etmeyebilir. 
photoshoptan  nefret eden biri sizin saatlerce bs ekranı önünde  gözünüzü yediğinizi düşünmeden doğal  değil deyip es de  geçebilir. Bu da sizin moralinizi bozmaktan başka  bir işe yaramaz.AMa bir gerçek var ki çoğunluğun  nasıl fotoğrafarı beğendiğini  anlarsınız.Bu da  az bir şey değildir, hatta  çok ama çok bir şeydir.Her işin erbabı az olduğu gibi , burada da  sizin istediğiniz biçimde  fotoğraf yorumu yapacak , yapabilecek kişi sayısının   yüzlerce olduğunu düşünmüyorum.Ama Her başlayan eğer  arastırarak devam ederse   ve de  kompozisyon gözü de zaman içinde ya da doğuştan edindiyse.İYi fotoğraf pozlayan  biri olablir düşüncesindeyim.Fotoğraf makinasının   araba kullanmaktan daha zor olduğunu düşünmüyorum doğrusu. Asıl zor olan  fotoğrafı  fotoğraf edecek asıl gereken alt yapıyı zaman içinde biriktirebilmek.yani eğer bir tarihi yere gidiyorsanız oranın tarihini bilmek size onu pozlarken  farklı bir görüş  sağlayacaktır. Fotoğrafınız o nispette değer alacaktır gözünüzde.Çünkü pozladığınız fotoğraf sizindir onu anlatabilmelisiniz de..  
Ahkamlar için özür , mutlaka bir çoğunu biliyorsunuzdur , 
benimkisi fikir alıp vermekten ziyade  pek bir şey değil.. 
 
sevgiler                                    
       
- 1
İlgili olabilecek konular
- 
        
         
- 
        
         Nasıl Yapıldığını Bir Türlü Bulamadım08 Tem. 2014, 15:11 bugra13 3210516 Tem. 2014, 13:02
 clubselo
- 
        
         Dtech Contact Sheet Manager Bulamadımmm29 Ara. 2010, 13:13 sevdigimkiss 0380529 Ara. 2010, 13:13
 sevdigimkiss
- 
        
- 
        
         Fuji S1500 Tarih Baskısını Bulamadım...18 Nis. 2010, 15:43 trdmnk 1257204 May. 2010, 20:35
 ilker82
- 
        
         
- 
        
         Heathen Canada Font Lazım. Bulamadım Yaa19 Şub. 2010, 23:47 karizma343 3202320 Mar. 2010, 09:31
 deliemin12
- 
        
         
- 
        
         
- 
        




