gzzzs
gzzzs (üye)
Bursa / Amatör

Topluluk Çekimleri

Öncelikle merhaba arkadaşlar...Benim nikon d3100 fotoğraf makinam var...Akşam saatlerinde kır bahçesinde gerçekleşecek bir mezuniyet yemeğinde fotoğraf çekeceğim.Kaliteli,net fotoğraflar çekmek istiyorum.Çekim konusunda acemiyim.Normalde 3 kişi yanyana geçtiğinde tek kişiyi netliyorum diğer kişiler bulanık oluyor.Bu tür hatalara fırsat vermemem için bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Hangi modlarda, hangi değerlerde çekim yapmalıyım? Kısacası normal bir digital makina gibi hiç netleme yapmadan her noktadan net fotoğraflar elde edebilir miyim? Nasıl? Yardımcı olursanız çok sevinirim...Bir an önce öğrenmem gerekiyor... Şimdiden herkese teşekkür ediyorum...

#gzzzs' tarafından 16.06.2011 23:34:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Haziran 2011, 23:20 - İp: 95.***.**0.140
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Flaşı aç, en düşük Iso'da P'ye al çek.

Tarih: 17 Haziran 2011, 11:32 - İp: 213.***.**5.242
gzzzs
gzzzs (üye)
Bursa / Amatör

Tüm kişileri netlemek için hangi netleme modunu seçmeliyim?

Tarih: 17 Haziran 2011, 12:04 - İp: 95.***.**1.203
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

netliği ondeki kişiye yap arkadaki alan derinliği onden biraz daha fazladır. ek flaş kullan ışık seviyesi izin veriyorsa diyaframı biraz kıs alan derinliği artsın daha geniş bir alan net olsun ama çok kısma yoksa karanlık çıkar.. isoyu da 400 e kadar artırabilirsin ışık az gelirse daha yukarısı gren sıkıntısı yaratır... o makinada...

Tarih: 22 Haziran 2011, 11:57 - İp: 85.***.**6.12
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

herkes aynı hizada dursun. olabildigince geniş acıda cekim yapın. diyaframı 5.6 yapmanız yeterli olur. evde annenizi babanızı varsa kardeşinizi model olarak kullanıp, işe yararlıgını deneyebilirsiniz.

Tarih: 22 Haziran 2011, 20:00 - İp: 88.***.**8.140
  • 1