gulsah_
gulsah_ (üye)
Ankara / Amatör

Su Damlası Ve Kıvılcım

Merhaba arakadaşlar ben daha demin çakmak ile kıvılcım çekimi denemesi yaptım ama ayarları bir türlü tutturamadım çakmağın tam çaktığı andaki kıvılcımları hangi ayarları yaparak elde edebilirim ??
Sanırım bu ayar su damlası çekim ayarıyla aynı olsa gerek eğer farklıysa iki çekim tekniğinide açıklayabilir misiniz rica etsem ??

Makine:Canon Eos550D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS

#gulsah_' tarafından 06.07.2011 22:58:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Temmuz 2011, 22:44 - İp: 78.***.**2.113
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Biraz deneyerek yanılsanız , çözümü kendiniz bulsanız inanın daha yararınıza - her durumu ezberle nereye kadar gidebilirsiniz ?

Biraz zihin çalıştırım , mantık yürütün , sonunda da 10-20 tane fazladan fotoğraf çekin - olsun bitsin...

Eğer fotoğraf pozlaması ile ilgili zihin çalıştırabilecek / mantık yürütebilecek durumda değilseniz , şimdiden en başa dönüp temel fotoğraf bilginizi pekiştirin . Fotoğrafçılık öyle her durum için ayrı formül gerektiren ve ezber ayarlarla yapılan bir şey değil .

Tarih: 6 Temmuz 2011, 23:28 - İp: 96.***.**4.180
gulsah_
gulsah_ (üye)
Ankara / Amatör

bayağı bir deneme yaptıktan sonra buraya sordum zaten çok çok acemiyim daha bi mantık yürütebilecek durumda da değilim galiba yine de sağolun deneyeceğim...

#gulsah_' tarafından 06.07.2011 23:53:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Temmuz 2011, 23:37 - İp: 78.***.**2.113
munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

cok iyi açıklama paperman.
Benim tavsiyem; böyle bir fotoğraf isteyipte çekemeyeceğini düşünen arkadaşlar için internet cennet, orada hazır çekilmiş fotolar mevcut, alın bikaç tane koyun albüme
Fotoğraf zevk için çekilir, hazır kalıplar kullandıktan sonra bu işin ne tadı kalırki?
Kendiniz uğraşıp bu fotoları elde edince inanın çok ama çok daha fazla mutlu olursunuz. paperman ustanın da dediği gibi fazladan 10-20 belki 100 kare çekseniz ne olur? Korkmayın, eski filmli günler geçti, zaman digital zamanı. Beğenmediğinizi silersiniz gider, banyo- baskı masrafınız olmaz.

Tarih: 6 Temmuz 2011, 23:40 - İp: 217.***.**8.105
gulsah_
gulsah_ (üye)
Ankara / Amatör

Tamam arkadaşlar kendim deneyip bulacağım...

Tarih: 6 Temmuz 2011, 23:48 - İp: 78.***.**2.113
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Öncelikle perde hızının ne olduğunu , düşük ve yüksek hızların fotoğrafları ne yönde etkilediğini ( işin mantığını ) öğrenmekle başlayın - gerekirse okuyarak .

Tarih: 7 Temmuz 2011, 01:20 - İp: 96.***.**4.180
  • 1