peace_346
peace_346 (üye)
İstanbul / Meraklı

Sony T700 İle Fotoğraf Çekmek

Herkese merhaba,

öncelikle aranıza yeni katıldığımı ve bununda ilk mesajım olduğunu belirtmek istiyorum. Normal şartlar altında belirli aralıklarla seyahatlere çıkarım. Birkaç ay öncede neden bir fotoğraf makinesi almıyorum sorusu aklımı kurcaladı durdu. Böylece seyahatlerimi daha zevkli hale getirebilecektim. Bir hafta sonrada araştırdım, gezdim, dolaştım; Sony T700 modelini almaya karar verdim. Fakat bu arada da otomatik bir makine ile manuel, yarı manuel makineler arasında çokta kararsız kaldım açıkçası. Kendimce bunun birkaç aylık bir deneme süresi olması bahanesiyle de bu cihazı seçtim. Şu anda da kendimce amatör fotoğraflar çekiyorum. Fakat araştırdıkça gözüme daha güzel şeyler gözüküyor, daha çok öğreniyorum, daha çok istekli oluyorum fakat bazı isteklerimi de bu cihaz karşılar mı bilemiyorum. Buna örnek olarak ilk sorumu hemen sormak istiyorum.

http://farm4.static.flickr.com/3377/3279786654_3e3971aecb.jpg?v=0

Yukarıdaki linkte görülen fotoğrafı da bir arkadaşımın babası Canon Powershot G10 ile çekmiş.(tabiki cihaz benimkiyle büyük ölçüde farklı) Resimde yuvarlak olan ışık kaynakları nasıl oluyorda kaynaktan 6 farklı yöne doğru çizgisel ışık çıkacak yönde oluyor? Bu benim için önemli bir soru çünkü kendi cihazımda çektiklerimi hiç beğenmiyorum; çıksa çıksa görüntüyü bozacak şekilde 4 tane (kuzey, güney, doğu, batı) kötü çizgisel ışık beliriyor. İkinci önemli sorum ise sanıyorum yoldaki ışıklar arabaların farları olsa gerek bunlar nasıl uzun boyama gibi bir şekilde yapılabiliyor?
Ve tabiki bu dediklerimi şu an sahip olduğum T700 ile yapmak mimkün müdür?

Ayrıca 1, 2 ay içerisinde kendime yeni yarı manuel ve otomatik ayarı olabilen G10 veya Nikon P90 gibi bir cihaz almak istiyorum. Acaba bunun ile ilgili tavsiyeleriniz nelerdir?

İlginize ver yardımlarınıza şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım.

Tarih: 20 Şubat 2009, 17:56 - İp: 85.***.**9.145
peace_346
peace_346 (üye)
İstanbul / Meraklı

sanıyorum ben kendi cevabımı dun gece bir arkadaşımda nikon d80 gördükten sonra verdim şu an sahip olduğum fotoğraf makinesi ile bunları gerçekleştirmem olanaksız.

Tarih: 22 Şubat 2009, 14:09 - İp: 85.***.**9.145
tayfuntuna
tayfuntuna (üye)
İzmir / Amatör

Hareketli ışık kaynaklarının, uzun çizgiler halinde resmedilmesini "pozlama" ile yapıyoruz bildiğim kadarıyla. T700'ü ben de birkaç gün önce satın aldım, manuel pozlama özelliği ne yazık ki yok. Ancak uzun pozlama yapmaya yarayan gece çekim modu, buna benzer görüntüler yakalamanı sağlayacaktır...

Ben Kodak'ın DX6490 ve Z1275 modellerini kullandım, o makinelerden sonra T700'e geçmiş olmamı anlamsız bulan arkadaşlar olabilir çünkü daha kompakt ve basit bir makineye geçiş yaptım.

Bunu yapmış olmamın ise tek bir sebebi var. T700, hatıraları ölümsüz hale getirmek için muhteşem bir makine, makineni cebinizden tek elinizle çıkartılıp da fotoğraf çekmeye hazır hale gelmesi 3 saniyeden az sürüyor, ve bazen hoşunuza giden bir anı yakalamak için saniyeler bile çok önem ifade ediyor...

Çenem düştü biliyorum ama T700'ü seviyorum, herkesin de kullandıkça seveceğini düşünüyorum.

Unutmamak gerek: iyi bir fotoğrafçı kompakt bir makineyle bile harikalar yaratabilmelidir...

Tarih: 2 Ağustos 2009, 11:11 - İp: 88.***.**6.212
  • 1