seyyahcelebi
seyyahcelebi (üye)
Bursa / Amatör

Sarı Ampullü Ortamlarda Çekim

Merhaba arkadaşlar, kaliteli bir makinam yok elimde Samsungun ES70 modeli bir fotoğraf makinem var, gezdiğim yerleri tanıttığım bir sitem var adı da Seyyah ve Bursa da meşhur bir cami vardır ulu cami ve akşam üzeri çekimler yaptım ama cami içerisinde sarı ampuller yandığından bütün fotolar vereceğim linke bakarsanız hepsi bu kalitede çıktı, şimdi ben böyle ortamlarda nasıl bir yol izlemeliyim.
Resimler için Ulu Cami yazısına tıklayınız
Görüşleriniz çok önemli...

#seyyahcelebi' tarafından 14.11.2012 18:08:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Kasım 2012, 17:44 - İp: 78.***.**4.82
seyyahcelebi
seyyahcelebi (üye)
Bursa / Amatör

herhangi bir fikir yok mu arkadaşlar, gece çekimleri mahvolucak hep

 

Tarih: 14 Kasım 2012, 20:59 - İp: 78.***.**4.82
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yaptığınız iş ile kullandığınız ekipman arasında uçurumlar var. O işi yapıp da bu ekipmanı kullanmak gerçekten maddi imkansızlıklardan olsa gerek.
Şimdi, elinizdeki makina vazifesini kendi limitleri dahilinde kusursuzca yerine getirmiş. Sizin bu makinadan daha fazla beklentiler içinde olmamanız gerekir. Belki beyaz dengesi gibi ayarları üzerinde bulunan hazır modlardan biraz daha iyiye çekme şansınız olabilir. Ama dediğim gibi gerek noise gerekse pozlama noktasında bu makinadan daha fazla bir şey beklemeyin. Artık günümüzün akıllı telefonları bile bu modelden çok daha iyi sonuçlar veren fotoğraflar çekebilmektedir.
İkinci mesajınızda gece çekimleri mahvolacak demişsiniz. Bu makinayla ne kadar gece çekimi yapılabilir ki? Kaldı ki fotoshop ya da benzeri bir programla fotoğraflar üzerinde (ki gerçekten ihtiyaç var buna sizin fotoğraflarınızda) gerekli düzenleme yapılmamış.
Madem böyle güzel bir site yapıyorsunuz, o halde giriş seviyesi bir DSLR'i üzerindeki giriş seviyesi bir 18-55 mm kitlens ile satın alıp yolunuza devam etmek en mantıklı çözümdür. Bu makina ikinci el bile olsa yaptığınız iş için kesinlikle yeterlidir.

 

Tarih: 15 Kasım 2012, 09:57 - İp: 46.***.**3.230
seyyahcelebi
seyyahcelebi (üye)
Bursa / Amatör

Merhaba hocam, değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim, bu site fikri 2 sene önce çıktı ve 2 senenin son 1 ayı çok fazla içerik yazıldı.İlk başlarda sıradan bir kamera ile başlarım dedim, ve 2 sene projeyle ilgilenmeyince böyle bir ihtiyaç gereksinimi duymadım.
Ama şimdi ise 60 civarı orjinal yazı 500 den fazla fotoğraf olunca ve birde bu işi profesyonel yapan siteleri görünce bir yerlerde eksik vardı ve oda kamera işiydi.
Değerlendirmeniz de tam benim istediğim gibi, sizden bir ricam olacak, kamera ve markalar konusunda sıfır bilgim var ve özel mesajdan bana bir kamera tavsiyesinde bulunmanızı isteyeceğim.
Herşey için teşekkür ederim

 

Tarih: 15 Kasım 2012, 17:35 - İp: 78.***.**4.82
  • 1