miriel
miriel (üye)
İstanbul / Amatör

Saat Fotoğrafı

Hepinize iyi günler,

Foruma yeni üye oldum. Fotoğrafçılık konusuna da yeni yeni merak saldım. Temel kavramlar hakkında az buçuk bilgim var. Ana konuya gelecek olursak;

Profesyonel olmayan bir fotoğraf yarışmasına katılacağım fotoğrafta ana tema saat olacak. Nasıl bir kompozisyon oluşturabilirim? Konu sınırlaması yok fakat bazı özel sebepler nedeniyle dışarı çıkmaya hiç vaktim olmuyor neler tavsiye edersiniz?

Teşekkürler

Tarih: 9 Eylül 2012, 18:31 - İp: 85.***.**0.41
gokhanz
gokhanz (üye)
İstanbul / Amatör

şaka dimi ?

Tarih: 10 Eylül 2012, 12:58 - İp: 85.***.**5.173
miriel
miriel (üye)
İstanbul / Amatör

Niye şaka olsun... Ciddi bir şey sordum

Tarih: 10 Eylül 2012, 19:46 - İp: 85.***.**0.41
abdullahmk
abdullahmk (üye)
İstanbul / Amatör

Hocam ben de bu işte yeniyim fakat naçizane size şunu söyleyebilirim:
Fotoğraf sanatı bilgi ve tekniğin yanında gözlemlemeyi de içerir. Hatta bana göre fotoğraf sanatının büyük kısmı çevreyi gözlemleme ve çektiğimizde "güzel oldu" denebilecek kompozisyonları oluşturabilmektir.
Durum böyle iken siz "nasıl bir fotoğraf çekeyim?" diye sorduğunuz anda gokhanz arkadaşımızınki gibi alaylı bir "şaka dimi?" cevabı ile karşılaşırsınız. Tabi böyle bir cevap pek hoş değil ama böyle bir soruya 100 kişiden en az 60 ı buna benzer bir cevap verirdi. Zaten fotoğraf sanatı kendi kompozisyonunu yaratmaktır. Fotoğrafta hazıra konmak diye bir durum söz konusu değildir. Öteki türlü size şunu çek şöyle yap böyle yap diyen kişiyi dinleyip bir fotoğraf çektiğinizde o sizin fotoğrafınız olmaz o kişinin fotoğrafı olur. İnşaallah kendimi ifade edebilmişimdir.
Saygılar.

Tarih: 12 Eylül 2012, 09:55 - İp: 78.***.**7.213
  • 1