Fotoğrafçılık Forumları
Portre İçin Hangi Enst. Ve Diyafram
Arkadaşlar merhaba.Güneşli bir günde atmosfere açık ortamda model ve portre çekimi için hangi enstantane ve diyaframı kullanmalıyım?
Diyaframı sonuna kadar acın. 2.8 ve hatta mumkunse 1.8 falana bile dusun imkan varsa. Isıgın patlamasını engelleyecek bir sekilde de duruma gore enstatnate verin. AV modunu kullanırsanız makine enstantaneyi ayarlar zaten otomatik. Son olarak zoom yapın maksimum seviyede.
Hocam öncelikle gecenin bu saatinde üşenmeyip yardımcı olduğunuz için teşekkürlerimi sunarım..Peki lens primer bir lensse nasıl davranmalıyım?Yani zoom yapın demişsinizya..Direk Av moduna getirip de mi çekmeliyim?
dogrudan AV moduna getirip diyaframı elverdigince acın ve maksimum telezoom yapın. Boylece alan derinligi azalacak. bu sayede arka plan flulasacak ve portre one cıkacak.
SLR makine olsaydı 50mm objektif cok iyi sonuc verirdi gordugum kadarıyla.
aeron; portre de diyafram ve perde hızından ziyade ışıklar önem taşır. doğru ışık konfigirasyonunu yaptıktan sonra, makine ayarlarını kendin deneye deneye ayarlayabilirsin. bunlar profesyonel çekimler için gereklidir. Bunun için de kesenin ağzını biraz açacaksın. Ama acele çekmek istiyorsan klasik çözüm olarak ışığı arkana al...
Can Bey, tekrar teşekkür ederim.Kullandığım makine EOS 400 D.Bu ilk SLR makinem.Dediğiniz gibi yakında üzerine 50 mm benzeri bir primer lens alacam.
Uğur Bey, dediğiniz gibi bunlar profesyonel çekimler için gerekli ayarlar.Kesenin ağzını açın demişsiniz de..Ben stüdyo fotoğrafçılığı yapmıyorum.Atmosfere açık güneşli ortamlarda çekim yapıyorum.O nedenle stüdyo ortamında kullanılan başta flaş,perde.. olmak üzere çeşitli donanımlara ihtiyacım yok.Yardımlarınız için teşekkürler..
flas sadece stüdyolarda gördükleriniz ile sınılı değildir sayın aeron, ayrıca flasların yanında filtre ve lens te son derece önem taşır, çoğu zaman dolgu flasın kaçınılmaz olduğu durumlar olur. o zaman anlarsınız ne demen istediğimi
Uğur Bey,kaliteki bir lens, çekmek istediğiniz fotoğrafın kompozisyonu ve ilgi alanınız ne olursa olsun tabii ki önemlidir.Onun için kesenin ağzını tabii ki açmak gerekiyor.Bunun dışında stüdyoda gördüklerim ve görmediklerime ihtiyacım yok;çünki sadece atmosfere açık güneşli günlerde arkadaşlarımı çekiyorum.Yani hobi amaçlı bu işle ilgileniyorum.
#aeron' tarafından 23.04.2007 21:36:34 tarihinde düzenlendi.
Objektifinizin diyafram aralığını sayın ortası portre diyaframıdır. Işığın durumuda göre estantanenizi ayarlayın.portre için 80 veye 85 mm objektif kullanman gerekir.
Sayın ''Ustakim'', mesela kullandığım objektifin diyafram değerleri f/2.8-4 ise, sizin söylediğiniz diyafram değerlerinin aralığının ortası, bu değerlerin ortası mı oluyor?Diyaframı sonuna kadar açmak daha iyi olmaz mı?(Öğrenmek için soruyorum, yanlış anlamayın.)
aeron açık havada günler geçtikçe göreceksin ki sana bir dolgu flaşı lazım
kolay gelsin.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2203521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Arabalar Hangi Ülkede Ve Hangi Şehirde Üretiliyor