capri
capri (üye)
İstanbul / Amatör

Portre Fotoğrafı

portre fotoğrafı çekimiyle amatör olarak ilgileniyorum, bu konuda bilgisi olan veya temel teknikleri hakkında bilgiye ulaşabileceğim kurs vs. olup olmadığını bilen lütfen bana yazsın.
şimdiden teşekkürler

Tarih: 3 Kasım 2003, 00:00 - İp: yok
ozhanaydin
ozhanaydin (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

portre bi fotoğrafta ( bana göre tabi -kişiden kişiye göre değişir) öncelikle bir ana ışığın olması gerekir örn:sağ taraftan gelen güçlü bi ışık kaynağı sol tarafta bu güçlü sert ışığı yumuşatacak bi ışık saç ışığı birde çıkartıcı ışık bunları ayarlaman gekeli bana göre bi fotoğrafı kişi ne kadar çirkin yada güzel olursa olsun fotoğrafı güzel yapan ışıktır ışık düşmesini yüzdeki görünümünü çok iyi ayarlaman lazım .. bye

 

Tarih: 3 Ocak 2005, 11:21 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

nilgün sim süldür stüdyoda portre kitabı işine yarar

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 00:38 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

merhaba,
özhanaydın kardeşim çok güzel açıklamış
"portre bi fotoğrafta ( bana göre tabi -kişiden kişiye göre değişir) öncelikle bir ana ışığın olması gerekir örn:sağ taraftan gelen güçlü bi ışık kaynağı sol tarafta bu güçlü sert ışığı yumuşatacak bi ışık saç ışığı birde çıkartıcı ışık bunları ayarlaman gekeli bana göre bi fotoğrafı kişi ne kadar çirkin yada güzel olursa olsun fotoğrafı güzel yapan ışıktır ışık düşmesini yüzdeki görünümünü çok iyi ayarlaman lazım .. bye"

bende artık ilgi alanımı keşvetmiş bulunuyorum arkadaşlar arkadaşımın makinesiyle geceleri sütüdyosunda çalışıyoruz ve çok zek alıyorum yaptığımız çalışmalar ters ışık yan ışık tepe lambasıyla yapılan çekimler vs. çok güzel hatta harikalar üretiliyor... en kısa zamanda fotolarımı göndermeye başlıyorum hele yan ışık çok zev verici yüzün bir kısmı karanlık bir kısmı aydınlık hele birde hüzünlü bir bakış doğru ayarları bulmak için bayağı uğraşmıştık ama sonunda güzel olacağına inanıyorum....

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 11:22 - İp: yok
ozhanaydin
ozhanaydin (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

eos un dikkatine...
bence bu işler kitapla veya başkasının anlatmasıyla olmaz
alacaksın makinayı eline tecrübe edeceksin yada çevrendeki portre resimlere bakacaksın.nasıl pozlar verdirmişler ışığı nereden kullanmışlar.konuyu nasıl anlatmışlar..
bence fotoğraf çekerken işi sanatsal açıdan ele alarak yani ''bu kişi söyle durursa güzel gözükür yüzü güzel çıkar efekt ışıkları olmazsa hoş olmaz aydınlatma şöyle olmalı gibi yorumlarla yola çıkarsan çok daha çabuk ve iyi kavrarsın işi..

 

Tarih: 9 Ocak 2005, 15:18 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

potre fotğ. çekerken dikkat etmem önemli noktalar var.
1. cekaceğin yer
2.arka nplan
3.ışıkların
4. makina ( fot mak)
5.konu
6.duruş
7. tebessüm
bunları yerine getirirsen başarılı olursun


 

Tarih: 13 Ocak 2005, 16:56 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

ben en temel nokta surat ifadesidir. eğer estetik bir bayan fotosu çekeceksin çeşitli mimik harektleri yaptır,güldür, sert baktır vs vs..

en iyi yüz ifadesini bulduğundan anda bas deklanşöre!

 

Tarih: 24 Ocak 2005, 04:31 - İp: yok
  • 1