sdaa
sdaa (üye)
İstanbul / Amatör

Portre Çekimde 50 Mm?

portre çekimi için 18-55 te iyi performans alamıyorum. istedigim netlık ve canlılğı yakalyamıyorum

2 sorum olacak;

1.) 50 mm ile daha iyi ve kaliteli portre çalışmaları yakalayacağım söyleniyor. bu lensi almalımıyım. özellikle düğün gelin-damat çekimleri için.?

2.) 18-55 te modelin yakınından zoom yaptığımda objektif halkasını sona getirdiğimde arka fon flu oluyor ama çok da değil. fakat bu kez çok netlik alamıyorum. tripot kullanmam söylendi. bu lenste özellikte zoom da tripotmu kullanmalıyım? gerçi, her zaman tripot en iyi sonuçtur ama...

Tarih: 28 Şubat 2011, 19:36 - İp: 85.***.**5.19
urun
urun (üye)
İstanbul / Amatör

düğünde tripod biraz zor değilmi hocam?
az bütceyle iyi sonuç istiyorsanız 50mm 1.8 iyi bir seçim hem keskinlikte hem arka planda elde edebildiğiniz flu görüntüde (alan derinliğinde) ciddi bir fark olacaktır..
işi ehline sormak lazım tabi amatör görüşlerim bunlar
saygılar

Tarih: 28 Şubat 2011, 20:14 - İp: 85.***.**5.61
sdaa
sdaa (üye)
İstanbul / Amatör

düğün derken, gelin-damat dış çekim olacak.
gün ışığı çekimi yani

#sdaa' tarafından 28.02.2011 20:32:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Şubat 2011, 20:32 - İp: 85.***.**5.19
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gün ısıgı cekimi için tripoda falan gerek yok. 50mm bazı durumlarda dar kacacaktır.
18-55 aralıgı sizin işleriniz için uygunsa eger tamron 17-50 f:2.8 alın.
hem keskinlik hem renk tonları acısından cok fark edecektir kit lense gore.

Tarih: 1 Mart 2011, 00:31 - İp: 212.***.**3.254
sdaa
sdaa (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim yanıtlarınız için.
tripot isteğim sunun için, genelde titretiyorum sanırım makineyi istedigim netliği alamıyorum. yani net olmayan fotolorumun sebebini buna bağlıyorum.başka bir sebep olabilir mi?

canon eos500d kullanıyorum. ama bakıyorum 400d olan arkadasımın fotografları bile bnımkılerden daha güzel duruyor sanki moral bozucu istedigim netliği, berraklıgı yakayalamama sebebim ne olabilir.?

genelde düşük ışık, gündüz ev içi çekimlerinde ıso 400 kullanıyorum ve diyafram en düşün derecede. enstanene ise 0"3 fln oluyor. dış çekimde iseo 200 diyafram 5.6 kullanıyorum enstantene ne olmalı? neler öneriyorsunuz?

#sdaa' tarafından 01.03.2011 14:08:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Mart 2011, 14:05 - İp: 85.***.**5.19
sdaa
sdaa (üye)
İstanbul / Amatör

canon eos 500d ye göre uyumlumu bu "tamron 17-50 f:2.8 " lens?

Tarih: 1 Mart 2011, 14:16 - İp: 85.***.**5.19
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Problemim netlik ve canlılık dediğinize göre ....

1/3 saniye perde hızında titreme olmaması imkansız - bu sebeple net değil fotoğraflarınız . 1/30 ve daha yüksek perde hızlarına çıkmanız titreme/netsizlik sorununuzu çözer .

Canlılık probleminiz de , lensten ziyade yüksek ISO , yanlış pozlama , menüden yanlış/sönük resim ayarları çekmenizle alakalıdır muhtemelen

Sonuçta problem objektifte değil sizde ... Sitede gördüğünüz ve beğendiğiniz fotoğrafların %95 veya fazlası KIT LENSLER ile çekilmiştir.

Tarih: 1 Mart 2011, 20:51 - İp: 96.***.**4.180
urun
urun (üye)
İstanbul / Amatör

evet bahsedilen tamron 500d uyumlu, bir sorun yaşmazsınız..

Tarih: 2 Mart 2011, 00:21 - İp: 78.***.**7.45
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

paperman cevabı vermiş.
problem sizde gibi gorunuyor.
dıs mekanda flaş ve reflektor kullanın,faydasını goreceksiniz.
iç mekandada flaşı tavandan yansıtarak kullanırsanız sonucların cok daha iyi oldugunu gorursunuz.

dıs mekanda isoyu 100un ustune cıkarmak anlamsız.
iç mekanda da 400un ustune cıkmanızı onermem. zaten iç mekanda loş ıdıkta noise daha fazla gorulecektir.

18-55 te 55mm de diyafram minimum 5.6 iken tamron gibi bir lenste 2.8 olacaktır ki birkac stop avantaj saglar.

Tarih: 2 Mart 2011, 02:59 - İp: 88.***.**8.140
sdaa
sdaa (üye)
İstanbul / Amatör

peki örneğin, bulutlu gir bir havda iç çekimde ıso 400 diyafram 5.6 enstanetene kaç olmalı ve pozlama? yani aslında yeni başladım bu işe, radyo tv mezunuyum birkaç teknik bilgi var fakat bunu fotografta uygulamak bana biraz farklı geldi. çok teşekkür ederim yanıtladığınız için. şöyle bir soru yöneltsem?
- fotograf çekmeden önce, ıso- diyafram ve esntaneten ayarlıyorum bu kadar. başka ayarlamam gereken ne var? yukarıda bahsettiğim iç ve ya dış mekanda. bununla ilgili örnek verirseniz memnun olurum. tekrar teşekkürler.

Tarih: 2 Mart 2011, 11:04 - İp: 85.***.**7.225
savas_taylan
savas_taylan (üye)
Ankara / Amatör

paperman ve gaijin cevap yazmışken benimki biraz abes kaçıyor ama yaklaşık 1,5 senedir Canon eos 500D kullanıyorum. ilk lensim 18-55 yaklaşık 1 sene kullandım ardından 17-50 f:2,8 tamron kullanıyorum. Sana tavsiyem, bu makina yüksek ıso değerlerinde gren problemi yaratıyor ikincisi flaşın eksikliğini özellikle kapalı alan ve ters ışık çekimlerinde çokca yaşıyorum.

- Teknik bilgilere sahip olmak gerekiyor ki bu sitede ulaşamayacağın bilgi yok ( Bunu en son sorduğun soru için söylüyorum sakın kızma sanırım eksikliğin çok fazla )
- Flaş edinmek gerekiyor (eğer iç mekan çalışmak istiyorsan,ben hala alamadım ama)
- Bolca fotograf çekip sonuçları teknik bilgilerine (diyafram,enstantane, ıso, beyaz dengesi odak uzaklığı vs) bakarak yorumlaman gerekiyor.Hemde makine hakimiyetin gelişir. Eminim aradaki farklardan hatayı bulacaksın

Gerçekten iyi fotograf çekebilmek zor iş ve uzun bir uğraş gerektiriyor.
Bol şans

Tarih: 15 Mart 2011, 12:55 - İp: 212.***.**6.130
  • 1