akyolfigen
akyolfigen (Üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Panoromig Fotoğraf Nasıl Olur?

arkadaşlar panoromik fotoğraf nasıl olur..bu işte yeniyim de...:D ?

Tarih: 20 Mayıs 2008, 04:48 - İp: 217.***.**3.20
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Panoramik fotoğraf peşi sıra çekilen karelerin yanyana birleştirilmesi sonucu oluşmaktadır. Bazı makinalarda ise panoramik mod ile tek karede 16:9 formatında çekim yapılabilmektedir. Panoramik fotoğraflar geniş açı bir lensin görebileceği açının dışına çıkmak demektir. ( maks. 360°)

İdeal olan ise 180° lik bir görüş açısının tek bir kareye yansıtılmasıdır. Bu işlem için yapılması gerekenler panoramik teşkil edecek yeri dikey kadrajda yan yana çekmek ve bir program vasıtası ile birleştirmektir.

Panoramik fototoğraf tekniği ile ilgili birkaç gün içinde ayrıntılı bir yazımı sitede yayınlayacağım . Bu yazıda çekim hazırlığı, çekim anı ve sonrasında yapılması gerekenler sırası ile anlatılacaktır.

Saygılarımla,

Ömer KILIÇ

Tarih: 20 Mayıs 2008, 09:31 - İp: 81.***.**4.48
aslanali89
aslanali89 (üye)
İstanbul / Amatör

sen fotoğrafçımısın

Tarih: 20 Mayıs 2008, 18:30 - İp: 88.***.**1.96
akyolfigen
akyolfigen (Üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

fotoğrafçıyım demekle iş bitmiyor aslanali.Bu konuda detaylı bilgi öğrenmek bilmediklerini ,işin inceliklerini sorman gerek.Amatör seviyedeyim ancak panoromik fotoğraf konusunda pek bilgim yok.Senin soruna cevap oldumu bu yazdıklarım bilmiyorum ama bu soruyu neden sorduğunu da anlamış değilim doğrusu...

Tarih: 20 Mayıs 2008, 20:01 - İp: 217.***.**5.77
cizreweb
cizreweb (üye)
Şırnak / Amatör

Merhaba Amatör Bir Fotoğrafçıyım,Yeni Bir DSC SONY H50 Modeli satın aldım.Sizden bir şey isteceğim cevabımı verirsenin bana çok yardımcı olup,Ayrıca memnun edecektir.Yukarıdaki Fotoğraf makinasi Panoramik çekimlere uygunmudur.Bide Hangi Modta çalıştırmam daha iyi sonuç verecektir.İyi Çalışmalar...

Tarih: 25 Nisan 2009, 01:01 - İp: 81.***.**6.247
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

butun fotograf makineleriyle panaromik fotograf cekilebilir.
bir makinenin anaromik fotografa uygunlugu diye birsey yok..
forumda daha once bilgilendirme için ceşitli konular acıldı, bu konulardada detaylı sejkilde anlatıldı..

-----------------------------------------------------------

makineyı trıpoda sabıtleyın. diyaframı sabıt tutarak, sagdan sola yada soldan saga farketmez, 1/3 pay bırakarak cekmek istediginiz kadar fotograf cekin..
(1/3ten kasıt, kareyi dikine uce bolun, ikinci kare digerinin 1/3 lük kısmını kapsıyor olsun..)
daha sonra fotografları bir panaroma programında sırasıyla yanyana acın,ve birleştirme işlemini gerceklestirin..
geniş acıda cekim yapmak kenarlarda bozulmaya neden olacagından 50mm gibi ortalama bir deger tercih etmek yerınde olur..

Tarih: 26 Nisan 2009, 19:12 - İp: 78.***.**7.95
cizreweb
cizreweb (üye)
Şırnak / Amatör

Paylaşman için sana tşkr.Peki Panoramik Programı olarak hangisi tercih diyorsun.Bir bilgin varmıdır.gaijin

Tarih: 2 Mayıs 2009, 14:13 - İp: 85.***.**2.137
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

panaroma composer ve panaroma factory kullandım, ikiside iyi programlar.

Tarih: 2 Mayıs 2009, 15:59 - İp: 78.***.**3.137
dgs905
dgs905 (üye)
Yurtdışı / Amatör

ben hugin isimli bir program kullanıyorum gayet memnunum ,pratik bir program,gajinin söylediği programları kullanmadığım için karşılaştırma yapamayacağım

Tarih: 6 Temmuz 2009, 14:30 - İp: 92.***.**1.12
  • 1