Fotoğrafçılık Forumları
Of Ya Çekemiyorum
Samsung PRO815 bi makinem var, gece çekemiyorum, flaş açınca yakın nesneler bembeyaz, uzak nesneler görünmez oluyo, flaş kapatınca görüntü darmadağın oluyo, ISO en düşükte çekiyorum, diyafram önemli diyolar ama nasıl kullanacağımı sölemiyo kimse,
ya şöle ışıl ışıl bi gece fotosu çekemedim, acil yardım çok acil hemde...
teşekkürler...
trıpod + uzun pozlama...
merhaba asa en yüksekte olacak tripot kullan flaş kullanma enstanteneyi en kısığa al diyaframı küçült başarılar
sn.le carte burada mantık ışığı yeterince makinanın alması,öyle değil mi ?
ne eksik,ne fazla.
bu mantıktan hareket edersek gece ışık az,dolayısıyla arkadaşlarımın da belirttiği gibi :
- ISO'yu (yani sensörün duyarlılığını da diyebiliriz) artırın.
- diyaframı açın ( yani ışığın girdiği alanı olabildiğince açın,büyütün,bir diğer deyişle diyafram değerlerini küçültün,ne kadar küçük değere çekerseniz diyafram o kadar açılır ve ışık makinaya o kadar fazla girer)
- enstantene (yani perde hızı) yi düşürün.makina uzun süre pozlasınki ışık içeriye daha fazla girsin.
Tabiiki bütün bunları titremeye karşı bir tripodda makinanızı sabitleyerek yapın,hatta mümkünse kablolu kumanda yahut yoksa self timer kullanarak çekin,parmağınızın deklanşöre basmasından kaynaklanan titremeyi engellemiş olursunuz.
Son olarak yukarıda bahsettiğim önerileri son cümle hariç (yani ISO-enstantene ve diyafram değerlerini) kademeli olarak deneme yanılma yoluyla yapın.ışığın az ya da fazla geldiğini görerek bu değerleri değiştirin.
Selamlar
çok teşekkür ediyorum yorumlarınız ve yardımlarınız için.
pozlamayı kısa yapıyordum ki titreme olmasın diye ama yanlış biliyomuişum. tripotum var.
tekrar teşekkürler
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
015703 May. 2025, 18:10
aslls -
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
011911 Nis. 2025, 22:36
ebede -