celalarda
celalarda (üye)
İstanbul / Amatör

Odaklama Problemi

canon 40d kullanıcısıyım (1 haftadır ve ilk makinem) ve heralde benim yeteneksizliimdendir ama yardım alırsam daha çabuk çözerim heralde,
yaratıcı alan modlarında yani p,tv,av,m gibi modlarda resim çekerken odaklanmak istediğim cisme odaklanamıyorum ve af noktalarından 1 tanesi oda hep en sağdaki yanıyor. ve o af noktasının benim konuml hiç ilgisi olmayan bir nokta. acaba benim bilmediğim bir şeymi var yoksa makinemi bozuk
şimdiden teşekkürler

Tarih: 2 Ekim 2008, 02:39 - İp: 85.***.**6.108
erdenbay
erdenbay (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

Slm.
Makina bozuk değil. Sizin bilmediğinz bir şey var. O da şu:

Çekim yaparken,vizörden bakıp, makina gövdesinin arkasında sağ üst köşedeki ,3 adet küçük düğmenin ( AF-ON , * , ve küçük kare şekilli) en sağdaki küçük kare şekilli düğmeye basın.

Eğer vizörden yine 9 Af noktasından bahsettiğiniz gibi en sağdaki kırmızı AF noktası görünüyorsa, 4sn içinde orta büyük tekerleğin üstündeki , küçük minik yuvarlak joystik gibi her yöne kullanılan düğmeye basın. Bu düğmenin tam ortasına bir kaç kere basarsanız , 9 tane AF noktalarının hepsi yanar ve makina kendi ölçümüne göre yakın olan yerlerden başlamak üzere 9 AF noktasından seçtiğini otomatik olarak yapar.

(Yani siz bilmiyerek bu joystik gibi hareketli düğmeye basıp, o sağdaki kırmızı AF noktasında bırakmışsınız makinayı. Çünki makina açıp kapanınca bile AF o noktada kalır hep)

Yok siz Bu 9 AF noktasından çekeceğiniz objeye göre tercih yapacaksanız . Yani AF noktalarını kadrajıma ve objenin yakın uzak,ön arka mesafesine göre ben belirlemek istiyorum derseniz de (sağ,sol ,üst ,alt , çaprazdaki tek AF noktaları gibi)

Yukarda bahsettiğim en üst sağdaki (altında mavi renkte "+" zoom işareti olan düğmeye basıp, büyük tekerleğin üstündeki küçük esnek (joystik gibi olan) düğmeyle istediğiniz AF noktasını , parmağınızı üzerinde joystik gibi dolaştırıp seçebilirsiniz.

Tekrar eski konuma getirmek için ise tekrar en sağ üstteki küçük düğmeye bastıktan sonra , büyük tekerleğin üstündeki jojstik gibi olan küçük tekerleğin ortasına bir kaç kez basıp 9 Af noktasının hepsini seçip (kırmızılaştırıp) otomatik duruma getirebilirsiniz.

Bilmem anlatabildimmi. Şekil olmayınca amma uzun oldu ama çok basit. Kolay gelsin...

Not: Eğer bu işlemleri yapıp sorununuz hala çözülmüyorsa,makinanın içinden bir ayarı değiştirmeniz gerekebilir. O zaman da makinayı tanıyan birisinden görerek yardım alın ,yada servise veya bilen bir mağazaya danışın.

#erdenbay' tarafından 04.10.2008 12:48:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Ekim 2008, 04:08 - İp: 88.***.**9.254
celalarda
celalarda (üye)
İstanbul / Amatör

erdenbay abi (abi diyorum çünki resimdeki şahsın siz olduğunu düşünüyorum);
öncelikle teşekür ederim. sayenizde sorun çözüldü .
ben makineyi alalı 2 hafta oldu ve daha sıfır km bir meraklıyım (ve çok azimliyim)
bu iki hafta süre boyunca işi gücü bıraktım hergün sabahın 4'üne kadar internet başında araştırma yapıtım ve hala yapıyorum. buarada bu forumdaki bütün yazılarıda okudum heralde (tabi sizinkileride).
2 hafta süre boyunca teorik olarak birçok bilgi edindim tabi daha uygulama fırsatım fazla olmadı.
ve bu teorik bilgilerimin %90'nının sizin sayenizde olduğuna dikkat ettim (forumlarda verdiğiniz bilgiler, yani başlayanlar için verdiğiniz linkler, v.s.....)
sizi bu eğitmen tavrınızdan, foruma abiliğinizden, vede benim gibilere olan sabrınızdan dolayı tebrik ve sonsuz teşekkür ederim.


#celalarda' tarafından 05.10.2008 02:11:16 tarihinde düzenlendi.


#celalarda' tarafından 05.10.2008 02:12:16 tarihinde düzenlendi.


#celalarda' tarafından 05.10.2008 02:14:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ekim 2008, 02:10 - İp: 85.***.**7.15
erdenbay
erdenbay (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

Yardımcı olabildiğime sevindim.
Makinayı sabahlara kadar incelemeniz,kullanım özelliklerini keşfedip makinada pratikleşmeniz ve fotoğraf aşkınız açısından çok iyi.

Bende forumları takip ederek ve gurup fotoğraf gezilerine katılarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Fotoğraf tutkusuyla mükemmel fotoğraflar çekeceğinize eminim.

Saygılarımla ,başarılar diliyorum.... Erden....

 

Tarih: 5 Ekim 2008, 17:36 - İp: 88.***.**3.42
  • 1