Fotoğrafçılık Forumları
Nkn D5100 Çoklu Pozlama Tekniği Hakkında
Merhaba Arkadaşlar
Kısaca teknik bilgi vermem gerekirse D5100 çoklu pozlamada 2 veya 3 fotoğrafı makinede birleştirme yeteneğine sahip. Forumda okuduğum kadarı ile, yanlış anlamadıysam bu özellik bazı programlarda katmanlar üstüste kopyalanarak yapılıyor. Ancak D5100 ile yaptığımda fotoğraflarda hayaletimsi bir yapıda çıkıyorum. Örneğin ilk karede kolumun arkasında kalan koltugun kenarı görünüyor. Işık koşullarının çokta yeterli olmadığı bir ortamda F/9 DİYAFRAM ve 1/8 Enstantane hızında çekim yaptım.Acaba ışıkla ilgili bir konu mu diyer aklımdan geçirdim ama çokta emin olamadım.
İlgili konuya hakim arkadaşlarımın tecrübelerine ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ekleme yapmam gerekirse, hayaletimsi değil, normal çıkmak istiyorum.
Kipirdamissinizdir ...
Açıkcası kıpırdamışsınızdırdan kastınızı anlamadım. Çekim esnasında sabit kaldım ve iki çekim arasında yer değiştirip gene sabitledim kendimi. Daha yüksek enstantene hızlarında daha koyu çıkarsınız anlamına mı geliyor bu?
Kastettiginiz sey farkli - simdi anladim. Makina 2 fotografi ust uste bindiriyor. Dolayisiyla ilk karede oldugunuz yeri bosaltip baska yere gectiginize, orada ne varsa sizin goruntunuz ile 2. karede birlesiyor. Diger yerlerin normal, sizin ve oturdugunuz/onune gectiginiz seyin yarim pozlama sebebiyle hayaletimsi cikmasi normal.
Evet Paperman teşekkür ediyorum. Sanırım Makinede üst üste bindirmede bu sonuçtan iyisi elde edilmiyor. Yazılım ile bu durumun önüne geçilebiliyor. Gene de deneme çekimleri yapıp konuyu daha iyi anlamaya çalışacağım.
Teşekkürler.
fotoğrafları birde bilgisayarda program ile birleştirmeye çalış .
tikky_jojuq'a katılıyorum.Özellikle Photoshop'ta Layer-Mask kullanmayı öğrenirsen 10 numara fotoğraf yaparsın.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Vegas Pro Çoklu Render Nasıl Alınır
29 Nis. 2021, 19:08 prodersler
0166629 Nis. 2021, 19:08
prodersler -
Zenit 122 İle Çoklu Pozlama Yapabilmek Mümkün Mü
14 Şub. 2020, 20:25 virnigrum
1284729 Haz. 2020, 15:10
oguzhankoca -