mus01
mus01 (üye)
Adana / Amatör

Nikon D90 Poz Kilidi Hakkında

Herkese Merhaba;
Arkadaşlar Nikon D90 Kullanıcısı olarak poz kilidini (AE/AF-L) aktif olarak ne tip durumlar da kullanıyosunuz örnek calışmlarınız varmıdır merak etmekteyim paylaşırsanız çok sevinecem.

Tarih: 12 Eylül 2010, 12:55 - İp: 78.***.**7.171
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nikon DSLR'lerin tek kullanmadığım özelliği diyebilirim - çok önem verilmiş, ayarlanabilecek 10'a yakın seçnek verilmiş olmasına rağmen . Aynı işlemi deklanşör düğmesi ile yapmak çok daha pratik anlık çekimlerde .

Sanırım tripod üzerinde uzun bir süre aynı objenin ( otomatik pozlama ve fokus kullanarak bolca fotoğrafı çekileceği durumlarda , makroda işe yarayabilir . Bir kere fokus ve pozlama yaparak ayarlar tüm çekim boyunca kilitlenebilir . Ben aynı durumlarda manuel pozlama ve fokusu kullanmayı daha kolay buluyorum . Gerekirse değişikliği daha çabuk yapabilmek açısından .

Kullanırım belki diye "AE only" yapacak şekilde ayarlı ama daha gerek duymadım D80 ve D300'de . Tripod çekimleri yapmıyorsanız illa kullanacağım diye kendinizi zorlamayın derim . Zaten insan hangi seçeneğe ayarladığını unutabiliyor/emin olamıyor - gereksiz kafa karışıklığı , uğraşılacak daha onca ayar varken.


 

Tarih: 12 Eylül 2010, 19:41 - İp: 96.***.**4.180
  • 1