heroturk
heroturk (üye)
Antalya / Amatör

Nikon D80 Acil Yardımmm

Merhaba arkadaşlar.elimde nikon d80 fotoğraf makinası var ve bu makinaya panaromik çekim amaçlı geniş açlılı sigma 8mm lens aldım.geçen gün dış mekan çekimi için ilk dememi yapıyordm yalnız bu denemelerde çok başarısız oldum.Karşılaştığım sorunlar
1)dış mekan çekimlerinde güneş objektife çarpıyor ne kendi eksenim etrafında dönmeye başladığımda çekim yaparak ışık farkı ortaya çıkıyor ve resimleri düzgün birleştiremiyorum...
2)bunun yanı sıra dışarıda haraketli ortam mevcut işde insanlar sürekli haraket ediyor ve bu esnada insanlarda sanki yansıma varmış gibi çıkartıyor,yada işde şelale akıyor haraketli dügün poz elde edemiyorum..

Arkadaşlar bu şekilde düzgün çekim yapabilmem için bu makinayı nasıl ayarlamam gerekiyor_??Bunun bir yöntemi varsa bana açıkseçik anlıyacağım dilden yada fotoğraflı bir şekilge göstergeli yardımcı olursanız çok sevinirim...Çekim yaparken bu ışık olayını ayarlamak içi sürekli iso değerleriyle oynuyorum ama genede düzen tutmuyor..otomatikte denedem gene olmadı...Bana acillllllll yardımcı olursanız çok sevinirim

Tarih: 19 Aralık 2008, 22:37 - İp: 88.***.**6.197
appendix
appendix (üye)
Kırklareli / Meraklı

kendi etrafında dönmek yerine tripota sabitleyip tripod üzerinde çevirebilirsiniz ..
hiç denemedim ama ayarları manuele alıp sabit bir değerle çekilmesi daha mantıklı gibi geliyor bana (panorama için)... insanları net alabilmek için enstantene değerini arttırmanız lazım(perde açılıp kapanma hızı)

Tarih: 19 Aralık 2008, 23:52 - İp: 85.***.**8.94
heroturk
heroturk (üye)
Antalya / Amatör

şimdi kendi eksenim etrafında dönmek derken tripotla yapıyorum bunu yalnız güngüz çekimi yaparken guneşe doğru yaptığım çekimle, güneşi arkama alıp yaptığım çekim arasında ışık farkı oluşuyor bu farkdan dolayı birleşmiyor..fotoshop ile bişiler yaptığımda resim kalitesi kötü oluyor...Bunu makina üzerinde basit bir ayarla ve bu aynı ayarla etrafı çekerken ışık farkına yakalanmamam mümkünmu_??mümkünse bu ayarların nasıl olması gerekiyor_??

Tarih: 20 Aralık 2008, 10:38 - İp: 78.***.**3.109
  • 1