Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D60 Aldım
Merhaba arakdaşlar. Bu gün ikinciel olarak Nikon D60 Kit aldım.
Body + Lens + 2 Gb Hafıza Kartı + Filtre + Çanta + TR NovaFoto Garantisi 1Yıl = 750 TL
Makineyi sıfır olarak alsam heralde bu kadar temiz olurdu. Çok temiz bi makine uygun fiyata aldığımı düşünüyorum sizinde yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdi gelelim asıl soruna bu aleti nasıl kullanacağımı nerdeyse hiç bilmiyorum. Gece çekimleri çok kötü çıkıyor. Işıklı ortamda gayet iyi. Ama bazen çekmiyor basıyorum düğmeye lens gidip geliyor ama çekmiyor. Çekilecek nesneye yakınh olunca yapıyor bunu normalmidir bu ? Menüde kullanabileceğim ne var ne yok hiç bi bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
Fiyat olarak bence gayet uygun. Hayırlı olsun güle güle kullanın. ilk etapta otomatik modda kullanmayı deneyiniz.
"bazen çekmiyor basıyorum düğmeye lens gidip geliyor ama çekmiyor" yazmışsınız. Bunun sebebi makinenin çekeceğiniz objeye odaklanamamasıdır. objektifin bir netleme mesafesi vadır. o mesafeden daha yakına inmeye çalışırsanız netleyemeyecektir. Bunun için odak mesafesi daha kısa olan macro objektiflere yönelmelisiniz. eee SLR = OBJEKTİF. biraz kendinizi geliştirmeye ihtiyacınız var sanıyorum. Fotoğrafçılık hem güzel hem de meşakkatli bir serüven..
Gerçekten çok güzel bi olay bu fotoğraf çekme işi. Kendimi geliştirmeyi bende istiyorum ama 2 gündür menüde geziyorum hala bişi anlıyamadım =) sürekli ayarları resetliyorum. Otomatik moddanda sıkıldım artık. çünkü ışık biraz bozuldumu flash çok parlıyo vs. fotonun dengesini ayarlıyamıyo çok fazla.
mail adresi verirseniz Türkçe kullanım klavuzu gönderebilirim. eğer ihtiyacınız varsa tabi.
menülerde gezinmek iyidir ve gereklidir. makineye hakimiyetiniz artar. ancak bir kursa gidebilirseniz sizin için daha hayırlı olur. bir süre sonra sıkılır güzel bir hobiyi bırakmış olursunuz.
saygılarımla...
[email protected] adresine kılavuzu gönderirseniz çok sevinirim.
selam.kullanım klavuzunu bana da yollarsanız [email protected]
Öncelikle hayırlı olsun diyorum ben de .. Bu hafta içerisinde bir arkadaşım da D60 aldı 1350 liraya. Bikaç gündür takılıorum makineyle . Her Dslr deki modlarla hemen hemen aynı modları lensi içerden temizleme özelliği falan varmış beğendim. Makroda odaklama mesafesi yaklaşık 3 parmak Gündüz çekimlerinde otomatik modu kullanın flaşsız çekimlerde de M,P,A,S modlarını kullanın biz genelde M modunu kullandık. Modlarda flaşı kapatmak için otomatik moddan kapatıp sora moda geçin. M modunda Vizörün yanındaki ufak halkayı çevirerek enstantaneyi ayarlayabilirsiniz deklanşörün yanındaki artı tuşuna basılı tutarak halkayı çevirirseniz de diyaframı ayarlıyor. Benden bu kadar biraz da kurcalarsanız hallolur yapmamanız gereken özel bişey yok çözdüğüm kadarıyla .. Tekrar hayırlı olsun :D
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43