Fotoğrafçılık Forumları
Köy Fotoğrafı Çekmek
Merhaba ben siteye yeni üye oldm fotoğrafçılığada yeni yeni başladım elimde FUJİFLIM S9500 fotoğraf makinesi var ben bu aletle köyümüzün fotoğrafını çekmek istiyorum.karşı köyünden çekeceğim fotoğraf net olması gerekiyo 3x2 metre afiş olarak bastıracam nasıl çekmem gerekiyo bu fotoğrafı yani(est.diyagram zoom ayarları falan)yardımcı olursanızı çok sevinirim.
3*2 metre afiş???
biraz fazla,cok kalite kaybı olacaktır oncelikle soyleyeyim.
raw formatta en dusuk isoda f degerini en ustte tutarak, tripod kullanarak cekim yapın. cok sert ısıkta cekim yapmayın..timer kullanın..
baskı kısmını baskıyı yapanlar halelder.
Fotoğraf güzel görünsünde çıktısı o kadar önemli değil benim için.Veridiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. f değeri derken diyagram ayarlarından bahsediyosunuz dimi bi de 300mm zoomda estan. ayarları nasıl olmalı ve ya hangi mod da çekim yapmam gerekiyor(p s a m)
Bir tane F8 de çekin bir tane de F11 de mümkünse bir tane sabah saatlerinde bir tane de akşam üzeri çekin.Iso hep en düşük kaçsa onda olsun(50-100?)
makinenizde raw format varsa raw daha az kayıpsız fotorğaf verecektir gaijinin tavsiyesi gibi.
300mm zoom yapmanızın nedeni ne anlayamadım ? Ne kadar yakınlaştırmak istiyorsanız öyle kullanın.eĞER 300 mm de elde çekmek zorunda kalırsanız(tripod kullanamaz ya da makineyi sabitleyemezseniz) 1/250 ve daha hızlı enstanteneleri seçmeniz gerekecektir. (1/500 1/1000 gibi) Bu yüzden bulutlu havada bu enstantene hızını yakalamanız zor.
A modunda F11,F8,doğru beyaz ayarı,elde çekim ise hızlı enstantene,en düşük iso ve belki renk efekt ayarları(vivid,doğal gibi) sizin dikkat edeceğiniz çeşitli kombinasyonları deneyeceğiniz şekil olsun.Hatta siz çekimi yaptıktan beğendiklerinizdn 3-5 tanesini buraya koyarsanız belki bir fikir verebiliriz bu basılmaya daha layık gibi.
300mm zoom ihtiyacı yada talebini anlamadım koy nekadara sıgarsa okadar zoom yapacaksınız..
bu mm için ozel bişey yok.
tekrar edersek
raw formatta cekim yapınki beyaz ayarı gibi bir derdiniz olmasın.elinizde ham ve kayıpsız fotograf olsun..
tripod kullanmazsanız hem yuksek dıyafram hem yuksek zoom yuzunden enstantane dusuk kalacaktır buda titreme ihtimalini arttırır. kesinlikle tripod ve timer kullanın..
diyafram (f:degeri) en son kacsa onda olsun 8-11??
iso en dusuk 80 sanırım onda olsun..
gunes ısınları sert olmasın, ikindi zamanı daha uygun olur ogleye nazaran..
siz fotografınızı cekin, fotografı işleme ve baskıya hazırlama işini baskıyı yaptıracagınız yere bırakın..
fotograf guzel cıkar ama bu buyuklukte bir baskıda cok kayıp olabilir.. buda belli mesafeden bakınca degil ama yakından bakınca rahatsız edebilir..
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.fotoğrafların çeknce burdada yayınlayacam
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
036508 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
062202 Eki. 2024, 18:47
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091604 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-
-
Referans Fotoğrafı İle Fotoğraftaki Yazıyı Silme
23 Ağu. 2022, 01:38 rjhtzdmr
0131823 Ağu. 2022, 01:38
rjhtzdmr -
Photoshop'ta Fotoğrafı Daire Şeklinde Kırpmak Prof
28 Eki. 2021, 14:40 prodersler
0309628 Eki. 2021, 14:41