denngrn
denngrn (üye)
İstanbul / Amatör

Kodak Z981-manuel Çekim

Meraba
2 hafta önce Kodak Z981 aldım. İyi bir seçim mi yaptım bilmiyorum fakat bütçeme bu uygundu. Üstelik daha yeni başladım fotoğraf çekmeye. Öncelikle iyi mi ettim kötü mü ettim onu bilmek istiyorum,ne düşünüyorsunuz?
Daha sonrada ben otomatik çekim sevmiyorum,bana kalırsa sadece nikonun otomatik çekimleri güzel Daha çok manuel çekim seviyorum ama dediğim gibi amatörüm ve fotoğraf makinem güzel manuel çekimler yapar mı bilmiyorum,bu konuda gerekli fonksiyonlar var mıdır,güzel sonuçlar elde eder miyim? Birkaç bir şey denedim ama Focus ve ISO'yu tutturamıyorum sanırım. İstediğim gibi yapamadım hiçbir şeyi. Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

Tarih: 6 Ocak 2011, 15:55 - İp: 78.***.**9.1
phatign
phatign (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba, biraz geç olmuş ama cevap yazayım dedim. Bende z981 aldım.
Açıkçası bende fuji s1800 ile kodak z981 arasında kaldım ve kendimce yaptığım karşılaştırmada lensin biraz daha geniş açılı oluşu ve bir kaç noktada daha opsiyonel oluşu yüzünden bunu tercih ettim. Acaba sıkılırmıyım diye aldım ama manuel ayarlar sayesinde oldukça ilgi çekici bir hobi haline geldi benim için.

Benimde bilgilerim kısıtlı teknik açıdan fakat focus olayında sorun yaşadığını yazmışsın. Sanırım istediğin noktaya odaklama gibi bir sorunun var. Bunu çözmek için manuel focus özelliğini kullanabilirsin yada menüdeki af alanı kısmından seçilebilir alan'ı seçersen makinede tanımlı 25 farklı noktaya yön tuşları ile gidip odaklama yapabiliyorsun.

Iso konusunda da diycek pek birşeyim yok açıkçası fakat ben en düşük 64 yada 100 seviyesinde tutuyorum flash kullanmayı tercih etmiyorum ve karanlık çıktığında max 800 e kadar çıkarıyorum.

Dediğim gibi bende yeni başladım ama makine konusunda yardımcı olabilirim. Kolay gelsin..

Tarih: 25 Ocak 2011, 18:23 - İp: 95.***.**5.18
  • 1