genocider
genocider (üye)
İzmir / Amatör

Kırmızı Göz

Canon a75 ile yapılan gece çekimlerinde ( yaklaşık 1-2 metreden sonra ) sürekli bir kırmızı göz problemimiz var nasıl çözebiliriz ?


Tarih: 9 Haziran 2004, 00:12 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

kırmızı gözü tamamen yok eden bir foto makinesi yok.sadece kırmızı göz olayını azaltılabiliyor. ama fotoları bastırmadan önce photoshopla veya benzeri programlarla kırmızı gözü kaldırıp(kaldırdıp) bastırabilirsin.

 

Tarih: 9 Haziran 2004, 00:25 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

Ben KodakCX6330 kullanıyorum...
RED EYE (Kırmızı Göz önleyici) flaşı var...
Önce zayıf bir flash patlayarak gözbebeklerinin kırmızı olmasını sağlıyor...ikinci (normal) flash ta ise fotograf çekiyor...
Şu ana kadar REDEYE modunda çektiğim hiçbir resimde kırmızı göz olayı olmadı...

 

Tarih: 9 Haziran 2004, 08:40 - İp: yok
martar2005
martar2005 (üye)
Çorum / Meraklı

Armağan :
Bendede kodak cx6330 var .Bazen RED EYE kullandığımda bile kırmızı göz çıkabiliyor. Sanırım bu iş göz bebeğinin o anki büyüklüğüne ve bakış açısına bağlı.Birazda ortama bağlı galiba..

My pictures page

 

Tarih: 9 Haziran 2004, 15:06 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

martar2005 nesneleri ne kadar uzaktan çekiyorsun...
Biliyorsun flash ları çok etkili değil dig.makinaların...
Ben genelde yakın plan 2-2.5 Metreden çekiyorum...

 

Tarih: 9 Haziran 2004, 15:13 - İp: yok
ahmetyld
ahmetyld (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

selamlar. mümkünse çekeceğin kişinin gözüne fotogrssfını çekmeden önce yüksek bir ışık tut hemen ardıdan fotografını çek. Mesela gündüz ise güneşe baktır hemen ardından fotografını çek..Başarılar

 

Tarih: 1 Ağustos 2004, 20:54 - İp: yok
duketaner
duketaner (üye)
Eskişehir / Amatör

kırmızı gozu oharanın dedıgı gıbı photoshopta cozebılırsın ama kullanmayı bılmıyosan yada elınde program yoksa acdsee de bu ısı yapabılıyo hemde program bedava.fotografı cekerken cektıgın kısıye omzuna bakmasını soylersen ısın bıraz kolaylasır.

 

Tarih: 16 Ağustos 2004, 15:36 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Point and shoot tabir edilen fotoğraf makinelerinde kırmızı göz probleminin olması kaçınılmaz. Bu olay tamamen flaşın objektife yakınlığıyla ilgili, ne kadar yakın olursa kırmızı göz çıkma şansı o kadar artıyor. Üreticiler kırmızı göz problemini bertaraf etmek için bir takım basit sistemler getirdiler (çift flaş patlaması gibi, A75'te de var) ama neredeyse flaş ile objektif dip dibe oldukları için her fotoğrafta kırmızı göz olmamasını beklemeyin.

 

Tarih: 17 Ağustos 2004, 01:11 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Kırmızı göz oluşumunun sebebi çok basittir.Çakan flaş gözde retinada patladığı için kırmızı göz görüntüsü oluşur.Karanlık ortamlarda her kesin bildiği gibi (halk arasındaki söylemiyle) göz bebeği büyür.Bu arada çakan flaş direkt olarak retinaya ulaşır ve fotoğrafta kırmızı gözlü insanlar ortaya çıkar.Zaten çoğu zaman da bu fotoğraflar çekildikten sonra fotoğrafa konu olan insanlar bir süre hiçbir şey göremezler.Arkadaşlardan birisi insanlara yandaki turuncu ışığa baktırın demiş.Doğruya yaklaşan bir yaklaşım.Gözlerin gördüğü alan aydınlanırsa göz bebekleri küçülecektir.Söylenen durumda da gözler turuncu ışık karşısında küçülecek ve flaş patladığında ışık retinaya az ulaşacaktır.Bunu yerine ,eğer böyle bir şansın varsa, ilk önce bir test flaşı patlat.Daha sonra fotoğrafı çek.Tabiiki bunu yapacağını insanlara söyle pozlarını bozmasınlar.Bir diğer yöntem de insanları farklı noktaya baktırtmak.Bunu vesikalık fotoğraf çekenler çok yapar.Son bir yöntemde eğer flaşının bası oynuyorsa yukarıya doğru çevirmek.Hem böylece daha doğal bir aydınlatma da sağlanır.Photoshop ise tam bir iş bilmezliktir.Çok gereksiz bir iştir.

 

Tarih: 30 Ağustos 2004, 00:27 - İp: yok
maminci
maminci (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

Analog güzel açıklamış.. Mesafenin de önemli olduğunu söylemekte yarar var. Ayrıca çekilen mekan karanlıkta olsa, beyaz ağırlıklı bir iç döşeme varsa ışığı birden çok yerden yansıtarak kırmızı gözü azaltıyor..

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 22:49 - İp: yok
soyhun
soyhun (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar,kırmızı göz kaçınılmaz mademki bunu düzeltmek için harbi bir program yokmu acdsee,irfan view gibi programlarla yapılıyo (fakat göz renginde mantarlıyor ve çok belli oluyolar yada ben yapamadım)ama sadece kırmızı göz için baba bir program arıyorum yokmudur böyle babayiğit program.
saygılar...

 

Tarih: 25 Mart 2006, 22:14 - İp: 212.***.**5.82