hoko
hoko (üye)
Yurtdışı / Amatör

Karlı Havada Gece Çekimi

Merhaba,
Karlı havada gece çekimleri yapmayı deniyorum fakat beyaz ayarı ile tüm kombinasyonları denememe rağmen çıktı rengi sarı.
Işık kaynağı sokak lambası bu arada.
Sorun nerede?
Teşekkürler

Tarih: 23 Aralık 2009, 18:59 - İp: 92.***.**9.59
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Beyaz ayarını kesinlikle AWB de bırakmayın. Tungsten beyaz ayarını kullanın bu bahsettiğiniz ortamda. Sokak lambaları tungstendir ve sarı ışık verirler. Ancak insan gözü anında uyum sağladığı için ortamı sarı görmeyiz. Ama sensör tabiki sapsarı görür bu ortamı gündüz ışığına göre.

Herhalde flaş kullanmıyorsunuz. Ona göre konuşuyorum. Diğer seçenekler beyaz ayarını kendiniz belirleyin. ilk iş kendinize beyaz büyük birşey bulun, selpak, beyaz kağıt vs. , makinenizin beyaz ayarları menüsünden custom white balance seçin. Set i seçin, objektifi son zoom'una kadar açın, beyaz nesne tüm görüntüyü kaplayacak şekilde manuel olarak odaklamayı yapın, deklansöre basın. Makine o ortama göre beyaz ayarını yapar.

Bir diğer seçenek makinede kelvin ayarı varsa. 3500 celvinin altında bir değere ayarlayın beyaz ayarını ve çekin istediğiniz renge gelene kadar celvin ayarını düşürebilirsiniz.

 

Tarih: 25 Aralık 2009, 18:05 - İp: 85.***.**9.138
  • 1