design.by
design.by (üye)
İstanbul / Amatör

İlk Studio Çekimlerim

İlk studio çekimlerim lütfen yanlışlarımı yazınız ...

Cihazlar :

2 adet para flash ve şemsiye

paraflashların 1 tanesi 800 watt diğer 600 watt uzakdoğudur...

Dün ilk defa studio ortamıyaratıp pozlar çektim ama açıkcası çok fazla beğenmedim kendimi gerçi doto konusunda hiç bir bilgim yok acemi olarak çektim...

Aşağıdaki serimdeki eksiklerimi yazarsanız bende kendimi geliştirebilirim, Teşekkürler...

Makina : Nikon D70 ve Lumix FZ30

Not: Resimlerle oynanmamış ham halleridir.Lumix'in çekimleri bana daha iyi geldi yada ben kullanmayı beceremedim...

#design.by' tarafından 21.11.2009 21:22:38 tarihinde düzenlendi.

#design.by' tarafından 21.11.2009 21:24:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Kasım 2009, 21:21 - İp: 78.***.**8.247
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

Fotoğrafların hiçbiri net değil, ayrıca paraflaşla çekilmiş bir fotoğrafta bu kadar noise nasıl olmuş anlayamadım. ISO 100'le çekmeniz gerkeirdi. Ayrıca iki şemsiyeden birisi esas birisi dolgu olarak kullanılacağı için bir insanı boydan aydınlatmada ideal değildir. Boy yerine omu üstü çalışın bence ustalaştıkça aşağıya inersiniz.

Tarih: 22 Kasım 2009, 15:03 - İp: 94.***.**9.39
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fona bukadar yakın durmak golge yapar.

noise arttırtmanın hiçbir anlamı yok, iso 100de cekim yapın.
flaşların onune diffuser koyun,daha yumusak dagılımlı bir ısık daha iyi olacaktır.

Tarih: 22 Kasım 2009, 18:26 - İp: 78.***.**6.208
design.by
design.by (üye)
İstanbul / Amatör

Daha yeniyim tabii ki ilk çekimlerim baya baya hatalar var ben bile beğenmedim o derece

Iso 200 ile çekim yaptım malesef, makinadan da olabilir mi acaba nikon d70 ve lumix fz30 kullandım...

Tarih: 23 Kasım 2009, 02:29 - İp: 217.***.**8.14
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

ISO 200'de bu kadar olmaması lazım, sanırım photoshopta veya makinede keskinlik ayarıyla çok oynanmış, eğer stüdyoda paraflaşla çekim yapıyorsanız keskinlik vermenize gerek yok, sadece çekimden önce netlemeyi düzgün yapın yeter, sonradan yazılımla keskinlik vercekseniz sadece gözlere vermeniz yeter, keskinlik, kontrast bu ayarlarla aşırı oynanamamak lazım. Resimlerle oynanmamış ham halleri diyorsunuz ama foto makineleri de jpg'e çevirirken oynama yapar.

Tarih: 23 Kasım 2009, 17:25 - İp: 94.***.**9.39
  • 1