vortex_ceylan
vortex_ceylan (üye)
İzmir / Meraklı

Hs20 İle Flu Çekim

Merhaba.Benim elimde Fujifilm Hs20 var ve bununla arka fonu flu olan resimleri nasıl çekebilirim.

Tarih: 27 Kasım 2011, 18:42 - İp: 46.***.**5.251
yigiterdem
yigiterdem (üye)
Manisa / Amatör

Ayar tekerleğini ADV moduna getirip, deklanşöre basınca makine 3 adete kadar çekim yapıyor.Aynalı makinelerdekine benzer bir çekim yapıyor. Yumuşatmanın derecesini ayar tekerleğinden ayarlayabiliyorsunuz. Eğer ekranda efekt oluşturulamılıyor diye bir uyarı görürseniz biraz uzaklaşıp zoom yöntemi ile yakınlaşın.

Tarih: 27 Kasım 2011, 22:38 - İp: 88.***.**4.58
ozcan61
ozcan61 (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar abd den hs20 getirmeyi düşünüyordum.fotoğrafçılığı meslek olarak yapan bir abinin fuji nin makineleri nikon sony canon a göre daha erken seriliğini kaybettiğini söyleyerek tavsiye etmedi.açıkcası sony dsc hx 100 ü düşünmeye başladım.kullanan biri olarak hs 20 hakkında(henüz tam vazgeçmedim) ne tavsiye edersin?makineyi medya markt ta denedim görünüm kullanım olarak hoşuma gitti açıkcası.bir de kullanan biri olarak sizin görüşünüzü okumak isterim.teşekkürler

Tarih: 6 Aralık 2011, 22:10 - İp: 212.***.**6.134
bugrakaradeniz
bugrakaradeniz (üye)
Kahramanmaraş / Meraklı

exr moduna getirin ve ok'a basın 2.yi seçin.
Zoom yapınca oluyor yalnız uzaklaşın biraz ve zoom yapın
iyi çekimler diliyorum.

Tarih: 15 Aralık 2011, 22:47 - İp: 94.***.**2.171
aykutkilic
aykutkilic (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Ben FUJIFILM çalışayanıyım HS20 ile ADV modundan cekim yapabilirsiniz ve yaparken tek makro yu acarsanız sizn için daha iyi olur

Tarih: 17 Aralık 2011, 23:51 - İp: 78.***.**2.81
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

vay arkadas!!

alan derinligi odak uzunluguyla alakalı bir etkidir.
diyaframı kısıp acarak kontrol etme sansınız vardır.
aynı zamanda modelin makineye ve modelin arka fona uzaklıgı da etkilidir

kafanızdaki kadrajı olusturmak için geniş acı kullanmak yerine, gerekirse birkac adım geriye giderek zoom yapın. diyaframı en acık (en küçük) degere kadar dusurun. (zoom yapınca 5.6 falan olur sanırım) model size yakın arka fondan uzak olsun olabildigince.. bir dslr kadar olmasa da net alan derinligi azalacaktır ve bahsettiginiz gibi nesne net arkası flu fotograflarınız olacaktır.

Tarih: 24 Aralık 2011, 13:45 - İp: 78.***.**3.8
  • 1