lefatre
lefatre (üye)
Yurtdışı / Amatör

Havaı Fısek Cekımı


Merhaba arakadslar,

Havai fisek fotograflari nasil cekilir?Makinam EOS3.Bu soru daha öncede soruldu,acaba dijital-analog farki varmi? .Hangi diyafram ve hiz degerleri cekimde daha olumlu sonuclar verir.Beni bu konuda aydinlatirsaniz cok sevinirim. [>:D

Tarih: 26 Temmuz 2006, 04:55 - İp: 83.***.**2.100
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Dijital-analog farkı sadece, başarısız sonuçlanan çekimler için film maliyeti başkaca bir fark yok.

En başından söyleyeyim, henüz bu tür bir çekim yapmak kısmet olmadı. Bu nedenle söyleyeceklerim pratikten çok teoriden ve bu konuda okuduklarımdan ibaret olacak.

Tripod şart, deklanşör kablosu olursa çok faydalı olur, deklanşöre basarken makineyi titretmememizi sağlar. Tabi ki patlamanın olacağı noktayı tam olarak tahmin etmek zor olduğundan mümkün olduğunca geniş bir alanı kadrajlayıp daha sonra krop yapılabilir. Bu, dijitalde biraz daha kolay tabi. Kadrajın dik mi yatay mı olacağı da seçim meselesi tabi. ISO olarak 100, diyafram olarak f/8, f/11 veya f/16 gibi değerler öneriliyor.

Enstantane olarak da Bulb veya sizin seçiminize bağlı makul bir süre olabilir. Örneğin patlamadan sonra ışıkların etkisinin kaybolmasına kadar geçecek bir süre.

Patlama anında ortaya çıkan ışığın çok fazla olması nedeniyle, fotoğrafın aşırı pozlanmaması için çekime patlamadan önce değil de, patlamadan hemen sonra başlanması öneriliyor ki bence de mantıklı.


#ocaklilar' tarafyndan 26.07.2006 10:08:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Temmuz 2006, 10:08 - İp: 85.***.**5.234
ulrico
ulrico (üye)
Eskişehir / Meraklı

Benim söyleyeceğim sadece bir belgeselde izlediğim teknik. Çekim esnasında objektifi çevirmek ya da objektifi sabit tutup makinayı çevirmek ile ilginç pozlar yakalayabiliyorsunuz. tabii ki denemişliğim yok ama bir deneyin derim.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 13:09 - İp: 88.***.**5.194
  • 1