olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

Halı Çekimi

içinde polyester olan bir halı nasıl çekilir.özelliklede açık renk olan yerler polyester olduğundan pozlamada problem yaşıyorum.parlamalar dolayısıyla.dadanagast başta olmak üzere arkadaşlardan öneriler bekliyorum. [>:D

Tarih: 4 Ekim 2005, 09:34 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar olko1

Probleminizi tam olarak anlamamakla birlikte, makinenizde spot ölçüm modu varsa bu modu kullanarak doğru pozlanmasını istediğiniz noktadan ölçüm yaparsanız hallolacakmış gibi geliyor bana.

 

Tarih: 4 Ekim 2005, 15:09 - İp: yok
acesur
acesur (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Bende bu tür bir çekimle uğraşmıştım Fakat beceremedim. Bu sorunun cevebını merakla bekliyorum. Ben banyo paspaslarını çekmeye çalıştım resmi çekiyordum fakat bazı yerlerindeki renkler alakasız renkler olarak çıkıyordu.

 

Tarih: 4 Ekim 2005, 15:56 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Selam acesur,

Renklerin alakasız çıkmasının nedeni beyaz ayarının doğru olmamasından olabilir diye düşünüyorum. Ancak olko1'in problemi renklerden ziyade pozlamadan kaynaklanıyor anladığım kadarıyla. Aslında makine dijital olduktan sonra vakit te varsa ve halı da uçan cinsten değilse deneme yoluyla doğru pozlama değeri bulunabilir.

 

Tarih: 4 Ekim 2005, 17:36 - İp: yok
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

yanıtlıyım nikond 70s de gece ye al manuelde olur ne görürsen çekersin paraflaş yerine tavan lambası ile yada paraflşı ışığını tavandan halıya yansıt o zman olur

 

Tarih: 4 Ekim 2005, 20:34 - İp: yok
  • 1