kemalaldag
kemalaldag (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gece Hareketli

Merhaba arkadaşlar,
Fotoğrafçılığa yeni başlamış biri olara üstadlarıma küçük bir sorum olacaktı. 2 sorum olacaktı
Makine EOS 400D lens kit(18-55mm)

1) Gece parlak ışıklarlar aydınlatılmış bir bina yada objeyi uzaktan net yada göründüğü gibi çekebilmem için makineye ne gibi ayarlar yapmam gerekiyor?

2) Yine gece parlak ışıklar altında (bu arada ışıklar parlak beyaz ışık ama yetersiz çok aşırı aydınlık değil) hareketli çocukları resimlerini bir türlü net alamıyorum acaba nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?
Şimdiden tüm yardımcı olacak olan arkadaşlara teşekkürler...

Tarih: 18 Temmuz 2008, 15:16 - İp: 77.***.**0.11
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Düşük ışıklı ortamlarda fotoğraf çekerken netliği sağlamak ve titreşimleri engellemek için tripod kullanmanız ya da başka bir şekilde makinanızı sabitlemeniz gerekiyor. Elde yaptığınız çekimlerde muhakkak titreme olacaktır.

Bahsettiğniz binayı istediğiniz gibi çekebilmek için doğru beyaz ayarı ve doğru pozlandırma yapmanın yanında yine tripod eşliğinde düşük ıso değeri kısık diyafram ve buna uygun enstantane değeri kullanmanız gerikiyor.

Düşük ışıkta hareketli nesneleri hareketi dondurarak çekebilmek oldukça zordur. Bunu sağlayabilmek için flaş kullanmanız gerekir. Flaş kullanmak istemiyorsanız mümkün olduğunca çok ışıklı bir alan ve bu alana bağlı olarak mümkün olduğunca geniş diyafram aralığı ile mümkün olan en hızlı enstantaneyi ve yüksek ıso değerini kullanmanız gerekir ama bu bile söylediğiniz koşullarda istediğniz gibi bir fotoğrafı çekibilmenize imkan vermeyebilir. i

 

Tarih: 18 Temmuz 2008, 18:02 - İp: 81.***.**9.87
kemalaldag
kemalaldag (üye)
Yurtdışı / Amatör

Anlıyorum, çok teşekkür ederim gerçekten açıklayıcıydı bu dediklerinizi en kısa zamanda uygulayıp yine burda sizinle sonuçlarını paylaşmak isterim, verdiğiniz bilgilerden dolayı tekrardan teşekkürler

 

Tarih: 19 Temmuz 2008, 09:38 - İp: 77.***.**8.6
  • 1