Fotoğrafçılık Forumları
Gece Cekimleri Üzerine
Abiler,arkadaslar merhaba.
Forumun diger bölümlerine göz gezdirmeden,kayıt olup direk konu acmamı lütfen hevesime veriniz.
Fotografcılık üzerine hemen hemen hic bilgi sahibi olmamama ragmen 2 gün önce Nikon d90 aldım.(18-105 Vr)
Geceleri flaş acmadan cektigim fotograflar cok bulanık cıkıyor.Flaş acarak cektigim fotograflar ise net cıkıyor fakat istedigim renk tonunu yakalamıyor.(Gerci auto ayarların hic biri tatmin etmiyor) Bunun nedeni ben miyim,yoksa tripodsuz cekimlerin geneli böyle mi oluyor ? Tripodsuz veya makineyi bir yere sabitlemeden direk elde cekilen fotografların büyük cogunlugu böyle bulanık mı cıkar ?
Kendi sorunuza doğru yanıtı kendiniz vermişsiniz.
Gece fotoğraflarında eğer çektiğiniz obje size bir kaç metreden uzak ise, yada anı fotoğrafı çekmiyorsanız flaşlı çekimi aklınıza dahi getirmeyin.
Tripod kullanın yada makinayı bir yere dayayıp çekim yapın.
Eğer tripod kullanmıyorsanız çekim modunuda otomatikten A ya getirip f değerini düşürmeye çalışın ve ISO değerini biraz arttırın.
Gündüz çekimlerinde ayarları özellikle ISO değerini eski haline getirmeyi unutmayın.
Bol bol okuyun ve çekim yapın bir süre sonra istediğiniz fotoğrafları çekmeye başlarsınız.
bende yeni sayılırım,,6-7 ay oldu,ilk gece çekimlerimde her çektiğim bulanıktı,normal flaşlı çektiklerim güzel idi,hatta bazen kendi flası bile yeterli olmuyordu, arkasından extra flaş alıp normal anı fotoğraflamayı güzelleştirdim, ardından gece cekimi için tripod aldım,,bol,bol resim çektim,
arkadaşın dediği gibi A mod yaparak en az 1,2 ay gece yüzlerce poz cektim.. hala daha iyisini çekmek için uğrasıyorum,,
ama nacizane tavsiyem,tripod alacaksan iyisini alman,ben önce ucuz olsun dedim yine hafif bir rüzgarda netlik gitti,,,bu sefer en iyisini almaya çalıştım,bunlar bir defa alınacak seyler,,
sonrada bol,bol çekmen sonrası kendiliğinden geliyor...
iyi çekimler
arkadaşlar, gece çekimlerinde,makinanın titreşim önleme düğmesini ,kapatmalımıyız,,, bazı arkadaşlar kapansın,bazıları gerek yok diyor işin en doğrusu nedir...
Linkteki konu az çok fikir verecektir
Titreşim Önleme Mi Yüksek Iso Mu?
"arkadaşlar, gece çekimlerinde,makinanın titreşim önleme düğmesini ,kapatmalımıyız,,, bazı arkadaşlar kapansın,bazıları gerek yok diyor işin en doğrusu nedir..."
Tripod üzerinde çekiyorsanız , tavsiye edilen kapatılması . Sistem minimal da olsa bir titreme yakalamaya çalıştığından , bulamayınca şaşırdığı veya çekimi gereksiz geciktirdiği söylenir .
1/500 ve üzeri hızlarda da titreşim önlemenin kapatılması gerekiyor - işin kitabına uymak gerekirse.
bende 5 6 ay önce bir d90 aldım gece kesinlikle tripod kullanıyorum ve kumanda ile çekim yapıyorum titreşim olmadığından mükemmel görüntüler yakalayabiliyorum ancak çekmesine çekiyorum ama ideal gece kullanıcağım ıso değeri diyafram değeri ne olucak bu gibi şeylerde yeni olduğumdan dolayı bilgisizim bu konunun yeri burasımıdır bilmiyorum ama d90 la ilgili birşeyler görünce yazmak istedim ...tecrübelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar
bende hazır yeri gelmişken bi d90 kullanıcısı olarak sorunumu iletim.
bir kaç ay fotoğrafı çektim. ama bir türlü kadrajda gördüğüm anı yakalayamadım. bir saat uğraştım 55-200 ile siluetini yakaladım ama yinede gördüğümü çekemiyorum. ay fotoğrafı çekerken nelere dikkat etmeliyiz?
Baha ASA ve diyafram değerlerini sormuşsun ASA ayarı genelde olduğu gibi hep düşük tutulması gerekir diyaframda sonsuzu netlediğin için 20 küsürlerde olması lazım ve A moduna aldığında -1 pozlamayı ayarladığında enstanteni kendi ayarlayacaktır sana tavsiyem pozlamyı -1 de tut çook güzel fotolar çıkıyoo!!
@yavuzseçgin
Yanlış bilgiler veriyorsunuz istemeden - niyetin iyi olduğuna emin olsam da ...
Başka topikte de yazdığınız gibi devamlı (-1) stop pozlama telafisi olacak iş değil - fotoğrafların yarısı belki doğru çıkar ama dğer yarısı karanlık kalır . Böyle bir genelleme yerine duruma göre GEREKIRSE pozlama telafisi yapılmalı .
f20 ve üzeri diyafram alan derinliği sağlar ama DIFFRAKSIYON kuralları sebebiyle en düşük görüntü kalitesini verir . 15 Mp'de çeker ama 1-2 Mp eşdeğer kalite alırsınz . Merak ediyorsanız TIKLAYIN
Haklısınız!!
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Word Resim Ekleme, Resmi Döndürme, Resim Üzerine Yazı Yazma
24 Eyl. 2020, 21:46 prodersler
0167024 Eyl. 2020, 21:46
prodersler -
Lrtimelapse İle Gece Gündüz Geçişi Nasıl İşlenir?
05 Mar. 2020, 01:05 yucelozel
0293005 Mar. 2020, 01:06
yucelozel -
-
Instagram Karanlık Mod Gece Modu Nasıl Yapılır İos
23 Kas. 2019, 14:46 prodersler
0169423 Kas. 2019, 14:47
prodersler -
Yurt Dışında Fotoğraf Üzerine Eğitim
11 May. 2019, 00:23 waffeimmortal
0190811 May. 2019, 00:23
waffeimmortal -
-
Fenerbahçe Galatasaray Derbisi Üzerine..
20 Mar. 2018, 14:14 pizarro
1154124 Eyl. 2018, 15:52
fotocukaya -
Photoshop Yıldızlı Gece Overlay Resimleri
26 Tem. 2017, 12:05 prodersler
0311226 Tem. 2017, 12:05
zbkdygn -