mzfonder
mzfonder (üye)
İzmir / Amatör

Gece Çekimleri

Merhabalar;
Kodak Marka LS753 fotoğraf makinam var. Yaklaşık bir- birbuçuk aydır kullanıyorum. Geçen gün kardeşimin mezuniyer törenine gittim.Tören gece açıkhava tiyatrosunda yapıldı.
Güzel fotoğraflar çekeceğimi umuyordum ancak hayal kırıklığına uğradım. Sahne Yaklaşık 30 40 metre uzaktaydı , optik zoomu sonuna getirdim. Gece modunda flaşla çekim yapamadım çünkü flaş kısa geldiği için fotoğraf simsiyah çıkıyordu. Flaşı off edip çektiğimde ise hareket halindeki insanlar bulanık çıkıyor. Hareketli moda alıp çekim yapmak istiyorum bu sefer karanlık geliyor. Anlayacağınız adam gibi bir poz yakalayamadım. Gece çekimlerini yakından yaparsan iyi ama, uzaktan dediğim gibi problem yaşadım. Makineden biraz soğudum açıkçası.
Optik zoom u yüksek bir makinam olsa bu sorunu yaşamazdım diye düşünüyorum.
Bana bu konuda öğüt verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
ışık ve sevgiyle kalın.......
muzaffer önder




Tarih: 13 Haziran 2005, 17:14 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Hem ışık yetersiz, hem hareketli obje , hem zoom hem de tripod yok. Makinenizden soğumayın boşuna. Bu şartlar altında Ara Güler Leica'sıyla çekse aynı pozları onlar da bulanık çıkardı.

 

Tarih: 13 Haziran 2005, 17:44 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Optik zoom u yüksek bir makinanızın olması bir şeyi değiştirmeyecekti. Makinelerin kendi üzerindeki flaşlarının etki mesafesi 3-4 metreyi geçmez. 30-40 metreye de zaten çok kuvvetli harici flaşlar ulaşabilir. Dikkat ettiyseniz, gece konserlerinde flaş pek kullanılmaz. Hem yasaktır hem de o kadar uzak mesafeden iyi sonuç alınmaz. Çözüm, yüksek odak mesafeli objektifler ve yüksek ISO lu film kullanmaktır. Bizim kullandığımız normal makineler ile (ister digital olsun ister film olsun) gece, 30-40m ve hareketli cisim kelimeleri aynı anda kullanılamaz.

 

Tarih: 14 Haziran 2005, 09:17 - İp: yok
  • 1