Fotoğrafçılık Forumları
Gece Çekim Yapamıyorum :(
Merhaba arkadaşlar.Bu sizlere ilk mesajım.
Ben yeni Samsung S500 kullanıcısıyım.Ama geceleri fotoğraf çekemiyorum.Yakınlaştırmayı kapatsam bile çektiğim resim bozuk - bulanık çıkıyor.Yani sizin anlayacağınız birşey anlaşılmıyor.Bu sorunu nasıl giderebilirim?Bazı resimleri bilgisayara aktarıncada karanlık çıkması olayıyla da karşılaşıyorum.
Gece çekimlerinde mutlaka tripot kullanılır.
Umarım bu olmazsa olmazı atlamıyorsunuzdur.
Saygılar
önemli olan burda gece çekimlerinde hiç kıpırdatmamaktır. eğer çekemiyorsan kıpırdıyosan tripod(ayaklık) almanı tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar çok yardımcı oldunuz [>:D
Gece çekimlerinde tripod ve pozlama süresi cok önemli bir tavsiyemde denklaşöre basarken oluşabilecek sarsıntıları yok etmek için selftimer ı kulanırsan sonuçlar iyi olacaktır. selamlar
KESİNLİKLE TRIPOD KULLANMALISIN. GECE ÇEKİMLERİNDE POZLAMA SÜRESİ UZUN TUTULUR. DOLAYISIYLA SENSÖRE GİDEN IŞIK MİKTARI FAZLA OLACAĞINDAN EN UFAK BİR SARSINTIDA DAHİ BULANIKLIK OLUŞUR.
Ben de bu gece çekimlerinde problem yaşıyorum. Ay'ı çekmeye çalışıyorum(tripod kullanıyorum) ama bir türlü güzel bir görüntü yakalayamadım. Ay'ın sadece şeklini yakalayabiliyorum, doğallığını yakalayamıyorum. Makinem Canon Powershot S3IS. Hangi ayarlarla çekmem gerertiğini bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?
ışıksız ortam resimlerinde poz asası ve sabıtleme önemlidir lütfen bi tripod sahipi ol.
Herkes gibi ben de "tripod kullan" demeyeceğim.
Strannus, ay çekiminde zoom'u sonuna kadar kullanmanı (eminim sen de yapmışındır bunu ), dijital zoom da eklemeni, diyaframı en kısık hale getirip enstantaneyi de istediğin görüntüyü yakaladığın bir değere getirmeni ve illaki beyaz ayarıyla oynamanı tavsiye ederim. Dijital zoom makinenin keskinliği ve odaklamayı daha iyi yapmasını sağlayacaktır. Etrafta başka hiçbir ayrıntı da olmayacağı için dijital zoomu kullanman yararlı olacaktır.
Canon'u iyi bilmiyorum ama onda da diyafram ve enstantaneyle oynadığında eminim elde edeceğin görüntü az çok belli oluyodur. Kısık diyafram, hızlı enstantane yaparsan ayın üzerindeki şekilleri de yakalayabilirsin. Ne kadar hızlı enstantane olacağını kendin ölçerek bakmalısın. Uzun pozlama yaparsan muhtemelen yuvarlak, bembeyaz bir görüntü çıkacaktır.
Beyaz ayarında da sarı gibi mi, buz gibi mi, nasıl bir ay görüntüsü istiyorsan ona göre bir seçim yapmalısın.
Ben bu söylediklerimi uygulayarak güzel bir sonuç elde etmiştim kendi makinemle.
Bir de.. Tripod kullanmayı ihmal etme derim.
#ousahin' tarafyndan 31.08.2006 16:53:50 tarihinde düzenlendi.
sayın ousahin
verdiğiniz bilgiler beni bayaa bir aydınlattı
ancak diyaframı kısmak demek f değerlerini rakamsal
olarak küçültmek demek mi oluyor
yani f2.7 kısık f8 açık mı?
saygılar
herkes tripod al demiş, kimse neden olduğunu söylememiş.
tripod şunun için lazım: gece çekiminde ışık doğal olarak az olacağından, enstantane ayarını yükseltmen, yani 1/200'lerde değil 1/5'lerde hatta 2''lerde çekim yapman gerekebilir. Bu şu anlama gelir: makinenin objektifi saniyenin 200'de biri kadar bir süre değil, 5'te biri kadar bir süre, hatta iki saniye açık kalacaktır. Daha fazla ışık alacak ve aydınlık bir fotoğraf yaratacaktır.
Eğer bu iki saniye süresince makina titrerse, ışıklar düzensiz alınacağından görüntü bulanır. Kötü bir çekim olur. Gece çekimlerinde tripod bu yüzden gereklidir, enstantaneyi yükselttiğinde makinenin titrememesini ve ışığı düzgünce almasını sağlar.
@ycakar: diyafram değerleri de şöyle ki, f 2.8 ise diyafram açıktır, daha fazla ışık alınır. 8 ise kısıktır, daha düşük ışık alınır. Ayrıca, f ne kadar küçükse alan derinliği o kadar artar. f 2.8 iken bir makro çekim yaparsan arka plandaki öğeler daha net çıkar, 8 ile çekersen flulaşır, bulanır.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Güneşli Havada Dış Çekim Potre
06 Tem. 2025, 10:57 ronaldo1727
011606 Tem. 2025, 10:58
ronaldo1727 -
-
-
-
-