safakaya
safakaya (üye)
İstanbul / Amatör

Fujifilmfinepixs2950 İle Fotoğraf Çekmek

Hangi Ortamda Nasıl Fotoğraf Çekmeliyim ? Arkadaşlar Herkese Öncelikle merhabalar, foruma yeni üye oldum ve aceminin başında gelenlerdenimdir bu konuyu araştırdım bulamadığım için açma gereği duydum,yanlışım varsa kusura bakmayın.
Finepix S2950 fotoğraf makinası görünüş itibari ile güzel bir fotoğraf makinası nacizane benim görüşüm tabi arkadaşlar.
Neyse gelelim asıl konuya akşam çekimleri nasıl diye Çamlıcaya çıktık ve anladım ki ben bu işi bilmiyorum makinayı araştırma şansım pek olmadı zaten olsa bile fotoğraf çekmek ayrı bir meziyettir,sanattır ve bir anda olacak birşey değil zaman lazım diye düşünüyorum, makinaya doğru dürüst ayar bile nasıl yapılır bilmiyorum daha doğrusu hangi terim ne anlama gelir bilmiyorum kusura bakmayın doğal olarak çekimlerim hüsranla bitti İnternette araştırtığım kadarıyla bu makinayla çekilmiş bir kaç adet fotoğraf buldum gece çekimi de gayet başarılıydı.
Bu konuda bana yardımcı olabilirmisin? Kullanma klavuzu dilinden pek anlamıyorum işin açıkçası,
tabi ki bende bu konuda araştırmalarıma devam ederek gerek teorik gerekse direk uygulamarla olacak bu. Ne öğrendiysem sizlerle de paylaşmak isterim,
Şimdiden Herkese Teşekkürler......

Tarih: 2 Haziran 2011, 13:09 - İp: 78.***.**9.113
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

bu konuyu araştırdım bulamadığım için açma gereği duydum

ben de inandım. google'a "gece fotoğraf çekimi" yazsanız onlarca link gelir karşınıza.

 

Tarih: 2 Haziran 2011, 14:56 - İp: 213.***.**5.242
safakaya
safakaya (üye)
İstanbul / Amatör

ben derdimi anlatamadım galiba bitpire arkadaşım, onu biliyorum çok fazla link geleceğini ama bu makina ile ne yapılabilir diye soruyorum her makinanın kendine has özellikleri vardır. Özellikle aradığım cevap gece çekimi bu makinada nasıldır?

 

Tarih: 2 Haziran 2011, 15:07 - İp: 78.***.**9.113
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

O linklerden birini tıklayıp okuyun. Öğrendiklerinizi kendi makinenizde uygulayın.

 

Tarih: 2 Haziran 2011, 15:33 - İp: 213.***.**5.242
deep35
deep35 (üye)
İzmir / Meraklı

valla arkadaşım bende senle aynı kaderi paylaşıyorum bu işe heveslendim aldım makinayı fena fotolarda çekmiyo değilim aslında ama yinede elimizden tutan biri olsa hiçte fena olmaz))

 

Tarih: 5 Ağustos 2011, 02:16 - İp: 85.***.**7.149
deepballin
deepballin (üye)
İstanbul / Amatör

Bakın arkadaşlar, sorduğunuz sorular 5 dakikada cevaplanacak tarzda sorular değil. Siz resmen bir çekim tekniğini, fotoğrafçılığı anlatmamızı istiyorsunuz. Bu çok yanlış. Yapmanız gereken şey şu; Okuyacaksınız. Deliler gibi okuyacaksınız. Fotoğrafçılıkla ilgili forumları alt üst edeceksiniz. Bu gibi sitelerde fotoğrafçılıkla ilgili dökümanlar da paylaşılır ki bu sitede de var. O dökümanları indirip okuyacaksınız, satır satır. Yoksa "Yok mu elimizden tutan?" ile olmaz bu işler arkadaşlar.

Yeni aldığınız makineniz ile de çok iyi fotoğraflar çekmeyi beklemeyin. Ortalama bir sene içinde fotoğraf makinesine iyice adapte olursunuz zaten. Makinenizi sürekli karıştırın. Hakkında yazılmış bilgileri, yorumları okuyun. Ancak bizden göstermemizi istediğiniz yolu böyle bulabilirsiniz. Makineniz ile çekilmiş fotoğrafları inceleyin. Yavaş yavaş makineye ısınırsınız ve dediğim gibi ortalama bir sene içinde, bilemedin iki sene içinde -bu süre size bağlı- makinenin hangi ortama ne şekilde cevap vereceğini zaten anlarsınız. Ne zaman ki o makineyi bir uzvunuz gibi kullanmaya başlarsınız, işte o zaman fotoğrafçısınızdır.

 

Tarih: 5 Ağustos 2011, 20:00 - İp: 88.***.**4.76
salimmutlu
salimmutlu (üye)
İzmir / Amatör

Ben de Fujifilmfinepix s2950 aldım. Makineyi tanımaya çalışıyorum. ancak diyafram ayarını bir türlü çözemedim. internetten araştırdım ancak doyurucu bir bilgiye ulaşamadım. makinenin özelliğinden mi kaynaklanıyor acaba? yani profesyonel bir makine olmadığından bazı özellikleri kısıtlı olabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekürler.

#salimmutlu' tarafından 10.08.2011 06:10:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Ağustos 2011, 06:07 - İp: 95.***.**9.74
deepballin
deepballin (üye)
İstanbul / Amatör

Salim bey bu makinelerde diyafram ayarı tamamen sizin elinizde değildir. Zoom yapıldıkça diyafram daha çok açılır. Elinizdeki makine size iki seçenek sunar. Mesela 18x zoom yaptığınız zaman f 11.0 olur. İsterseniz ikinci seçeneği seçersiniz, bu birinciden daha düşüktür. Bu böyle gider. Zoom yaptıkça diyafram sayılarında artış olur ve makine size biri büyük biri küçük olmak üzere iki diyafram seçeneği sunar. Umarım sorunuzu cevaplayabilmişimdir.

 

Tarih: 10 Ağustos 2011, 13:16 - İp: 88.***.**6.148
salimmutlu
salimmutlu (üye)
İzmir / Amatör

sayın deepballin,

cevabınız ve ilginiz için teşekür ederim. sanırım dediğinizi anladım.

 

Tarih: 10 Ağustos 2011, 18:43 - İp: 88.***.**2.250
fotoyemre
fotoyemre (üye)
Ankara / Amatör

arkadaşım safakaya ben sana 8 ağustostada mesaj gönderdim. Bi bakarsan görürsün . yine aynı şekilde soru sormuşsun. eğer mesaj gelmediyse bi daha anlatırım.

 

Tarih: 11 Ağustos 2011, 18:47 - İp: 88.***.**5.22
  • 1