gemici_0707
gemici_0707 (üye)
Antalya / Amatör

Fujifilm Finepix S2950

merhabalar yanlış yere açtıysam konuyu kusura bakmayın ama en uygun yer burası gibi geldi. neyse ben bu fotoğraf makinasıyla resmi tek bi yere odaklayıp gerikalanın bulanık çıkmasını sağlayabilir miyim ? meselaşunun gibi

Tarih: 23 Mart 2012, 19:25 - İp: 88.***.**6.255
hkapan
hkapan (üye)
Bursa / Amatör

Merhaba Murat Bey,

Bende makinayı Cuma günü aldım, Cumartesi ilk denememde aşağıdaki resmi çektim. Formunda ki bir kaç yazı ile bu pozu yakalayabildim diyebilirim. A modunda f11 değerini zoom yaparak yakaladım. Objeye uzaklığım 1 mt civarlarıydı. Daha büyük bir obje için örneğin insan, çok daha uzak mesafede yaklaşık 5 mt gibi, yine zoom yaparak bu kadar flu olmasada ulaşabildim. Ama benim tek sorunum, zoom yapmadan f değerini 2 seçenek dışında değiştirememek oldu. zoom yaptıkça artabiliyor bu değer. Belki bu değer başka türlüde yakalanabiliyordur ama ben beceremedim, nede olsa acemilik.

http://f1203.hizliresim.com/v/u/3ulr4.jpg

Tarih: 26 Mart 2012, 11:17 - İp: 93.***.**3.54
adm78
adm78 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar lütfen sanal polemiklere girmeyelim. Arkadaşımız bir soru sormuş ve cevabını almıştır. Gajin arkadaşımız iyi niyetli birisidir forumdaki yazılarını beğenerek takip ediyoruz. o sadece kurallardan bahsetmiş.

Tarih: 28 Mart 2012, 12:30 - İp: 212.***.**5.194
gemici_0707
gemici_0707 (üye)
Antalya / Amatör

ARKADAŞLAR HEPİNİZE YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM SORUNUM BURDA KLAWYE ERKEKLİĞİ YAPMAK DEĞİL RESİMDEKİ BULANIKLAŞTIRMAININ NASI OLDUĞUNU ÖĞRENMEKTİ DEDİĞİNİZ GİBİ BUKADAR KESKİN OLMICAĞINI BENDE BİLİYORDUM BENİM RESİMDEKİ AMACIM SADECE FLU ÇEKİMİN ADINI BİLMEDİĞİMDEN NASI YAPABİLİRM BU BULANIKLAŞTIRMAYIYDI HAFİFDE OLSA NASI YAPILDIĞI MANTIĞINI KAPTIM BEN BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM O YÜZDEN DİGİTAL FOTOGRAF MAKİNESİNDEN SONRA S2950 BNM İŞİMİ FAZLASIYLA GÖRDÜ SİZDEN YARDIM ALACAĞIM İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER BU ARADA GAİJİN ARKADAŞIM BUNDAN SONRA KONUYU YANLIŞ YERE AÇMAM AMA MADEM BİLGİLİSİN BU KONUDA YARDIMINIDA İSTERİM=)TEKRAR TEŞEKKÜRLER=)

Tarih: 29 Mart 2012, 11:24 - İp: 88.***.**5.121