ayloss
ayloss (üye)
Çanakkale / Amatör

Flu Çekim

Merhabalar!!!
Ben 13 yaşındayım ve fotoğraf çekmeyi çok seviyorum bu nedenle aileme karne hediyesi olarak Fujifilm S2950 foto makinasını aldırdım.
Daha önce dijital foto makinasıylada çekimler yapmıştım ancak kendime ait olmasını istiyordum neyse...
Ben birşeyler öğrenmeden önce düz fotolar çekiyordum bunlardan sıkılmaya başlayınca flu çekim öğrenmeye başladım çoğu kişinin(bu siteden)yorumlarını okudum ve bir kaç tane foto çektim flu deyince çok anlaşılmıyor galiba benim dediğim önü net arkası ölü fotoğraflar
Size o fotoları yolluyorum eğer oldu derseniz başka tür konular öğrenip dışarıda çekimlere başlayacağım işte fotoğraflar;

[/IMG]


http://bit.ly/c25MCx]

[/url]

Tarih: 12 Haziran 2012, 15:39 - İp: 78.***.**8.87
sabuncu
sabuncu (üye)
İstanbul / Meraklı

öncelikle bu yaşta başlamana sevindim umarım fotoğraf heyecanın hiç azalmaz.
alan derinliği olan fotoğraflar çekmek istiyorsun anladığım kadarıyla. üstteki resim olmamış elin titrediği için resmin tamamı bulanık çıkmış ama alttaki olmuş önde duran nesne net arkada duran nesneler bulanık çıkmış. bu şekilde olması gerekir eline sağlık.
makinanın A moduna al seçimin de en küçük olan 3,5 (sanırım) diafram aralığına al bu şekilde alan derinliğini yakalamış olursun. fakat flaş kullanma gerekirse tripod yoksa bi kitap veya sağlam bi şeyin üzerine koy öyle tekrar tekrar çek daha da güzel fotoğraflar çekersin.

 

Tarih: 12 Haziran 2012, 17:20 - İp: 83.***.**7.179
ayloss
ayloss (üye)
Çanakkale / Amatör

Evet üsttekini 150 kere çekmişimdir en güzeli buydu haklısınız ama bulanık bu arad yorumunuz için ve önerileriniz için teşekkür ederim tripod yok ama kitapla hemen denerim gerekirse aileme söyler aldırırım Yorumlarınız için teşekkür ederim eminim heyecanım hiç azalmaz.

 

Tarih: 12 Haziran 2012, 17:49 - İp: 88.***.**5.86
  • 1