zuluk2
zuluk2 (üye)
İstanbul / Meraklı

Flaşsız Bebek Fotografı Çekmek!?

Merhaba,

Yeni doğan bebeğimizi çekmek için Canon A610 aldık, ancak gözüne zarar vereceği için flaş patlatamıyoruz, bu yüzden manzara modunu veya flaşsız modları kullanıyoruz, bu sefer de hareketleri çok algılıyor, el kol hareketleri bulanık çıkıyor, bulaşmış gibi oluyor, nasıl çekim yapmam gerekiyor?
böyle bir makinada heralde bunu ayarlayabilecek bir durum vardır, bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

Tarih: 30 Mart 2006, 16:43 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Başka ışık kaynakları kullanın masa lambaları gibi yada pencere yakınında doğal ışıktan istifade edin

Tarih: 30 Mart 2006, 17:54 - İp: 85.***.**9.10
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

a yüksek asa ayarla
b uyurken tripodla cek mum ışığı olabilir
c pencere kenarında cekebilirsin
d biraz büyüsün flaşlı çek
e fazla yakın çekme zoom yap
tercihen a ve c şıkları ana b şıkkınıda yabana atma çok farklı görüntüler elde edebilirsin ( beyaz ayarına dikkat et)

Tarih: 30 Mart 2006, 17:56 - İp: 85.***.**8.174
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Diyaframı açarsın, perde hızını arttırırsın ki, hareketten dolayı bulanık çıkmasın. ışık yine yetersiz gelirse iso'yu 200'e kadar çıkartabilirsin. yine de çekimleri gündüz yapmanı tavsiye ederim.
bir de af assist lamp (odaklama yardımcı lambası) var, o da bebeğe zarar verebilir diye ben kullanmıyorum, o zamanda az işiklı ortamda otomatik odaklamada sorun oluyor. manuel odaklamaya çalışıyorum ama, S2'nin lcd ve vizöründeki görüntü kalitesi, sağlıklı manuel odaklamaya imkan vermiyor.
en iyisi gündüz vakti, pencere işığından faydalanarak çekim yapmak.

Tarih: 30 Mart 2006, 22:37 - İp: 85.***.**0.35
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Öncelikle bebeğiniz için hayırlı olsun demek istiyorum.
Manuel çekim modları olan bir makine almanız isabetli bir karar olmuş.Bebeğinizi çekerken makineyi Tv modunda kullanırsanız sizin için kolaylık olacaktır.Çünkü tam manuel modda hem diyaframı hemde enstanteneyi sizin vermeniz gerekecek.Tv modunda çekim yapın ama enstanteneyi 1/60 ın altında pek vermeyin.Yetecek ışığı sağlamak içinde camlara yakın noktaları seçebilirsiniz.Burada da ters ışık kuralını unutmayın.Veya portatif bir sabit ışık ile ekstradan aydınlatma yapabilirsiniz...

Tarih: 8 Nisan 2006, 23:39 - İp: 85.***.**0.38
mentiroso.
mentiroso. (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 10 Haziran 2007, 01:22 - İp: 88.***.**8.91
sercan-mtb
sercan-mtb (üye)
İstanbul / Meraklı

Tripod ile makinenizi güzelce sabitleyin, ardından otomatik çekim moduna alın. Bu sayede istediğiniz modda çekebilirsiniz, el değmeyeceği için titreme de olmaz. Ancak bu bahsettiklerim hareketsiz bir şekilde çekerken olur. Çocuk hareket edebileceği için yine görüntüde kayma olabilir.

Tarih: 11 Haziran 2007, 00:05 - İp: 85.***.**3.31
kasiff
kasiff (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

zuluk2 kardes tavsiyem manuel olarak
.diyafrmi ac (f2,8 gibi düsük degere getir)
.pozlama hizini (zannedersem enstantene oluyor) düsür (yani degerini yükselt 1/250sn gibi)
.beyazlik ayarinida deneme yanilma yöntemi ile en uygununu bul
.mümkün oldugu kadar iyi isikli bir yerde cekmeye calis,
.bir de stativ kullanip gecikmeli cekim yaparsan sorunu büyük ölcüde giderebilirsin.
ben öyle yapmistim...

Tarih: 15 Haziran 2007, 17:15 - İp: 172.***.**6.154
  • 1