saboryus
saboryus (üye)
Kayseri / Amatör

Flash Kullanmadan Kaliteli Çekim

Öncelikle merhaba, ben yeni merak sardım bu işe nikon d3000 alalık bir ay olmadı bile üzerinde 15-55 mevcut. deneme yanılmayla cok güzel fotograflar çektim, bilgisayara atıp bakınca gayet tatminkarlar fakat bir sorunu çözemedim.

Flashsız çekim yaparken hafif ışığın az olduğu mekanlarda ve güneşin batışı sırasında çektiğim aşağıda linki olan fotoğrafımda olduğu gibi çok kalitesiz sonuçlar alıyorum ve bir türlü çözemedim. gündüz vakti pencerelerden gayet güzel ışık alan bir odada da aynı problemi yaşıyorum. Bu kötü nokta noktalı görüntüden hangi ayarları yaparak daha doğrusu hangi ayarlarla uğraşarak kurtulabilrim. Prof. arkadaşların yardımlarını bekliyorum

http://img37.imageshack.us/img37/517/dsc0614o.jpg

Tarih: 26 Haziran 2010, 20:36 - İp: 88.***.**3.132
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bilinçli fotoğraf çekmediğinizi gösteriyor -kusura bakmayın . Fotoğrafçılığın 123'unu , perde hızı-diyafram-ISO bağlantısını ve fotoğrafa etkilerini öğrenmeniz lazım öncelikle .

1/4000 f10 @ISO3200 ayarda çekmişsiniz .

ISO arttıkça kalite düşer . Sizin makinanızda en iyi görüntü kalitesi ISO 100'de alınır .

1/4000 uçan,kaçan,yarışanlar için gerekir . Fotoğrafınız statik - 1/125 size yeter de artar. Seçseniz makina da ışığı yeterli görüp ISO 100'e inerdi.

Perde hızını yüksek,diyaframı kısık çekince makinanız çaresizlikten ISO3200'e çıkmış ve gürültü denen o noktalar oluşmuş.

Tarih: 27 Haziran 2010, 00:13 - İp: 96.***.**4.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

1000 tl lik makine ile bunumu çektiniz?
usta valla kızma ama biraz araştırma yapmalısın. özelliklede iso nedir konusunda.. ve p,a,s,m konusunda. yada en kötü ihtimalle hazır modlar konusunda..

pasm leri şuradan öğrenin: http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=30883
hazır modlar ise ayar tekerleinde görünen şekillerdir. insan portre demektir. manzara manzara modu demektir vs gibi. deneme yanılma yapın.
ama benim öncelikli tavsiyem iso yu öğrenin. iso yükselirse gürültü artar. genelde düşük iseoda çekilir. zorda kalırsanız isoyu yükseltme yaparsınız ama onun haricinde sizin çektiğiniz fotoğraf gibi fotoğraf elde etmek istenmiyorsa iso düşürülür özelliklede gündüz açık havada iso çok düşük olmalı bence.

Tarih: 27 Haziran 2010, 01:10 - İp: 81.***.**2.27
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Tarih: 27 Haziran 2010, 01:37 - İp: 81.***.**2.27
ismilcan
ismilcan (üye)
Ankara / Haber Fotoğrafçısı

sayın hemşehrim saboryus, öncelikle digital fotograf makinası kullanım esasları ile ilgili internet ten bir araştırma yaparak yada kitap kaynakları ile biraz vakit geçirin ve makinanızı elinize alın bir tepeye çıkın farklı ayarlarda farklı uzaklıklarda ve farklı enstantane, diyafram ve asa ayarları kullanarak neler yapılabilecegini görün ve yaptıgınız ayarları bilinçli bir şekilde yapınki bir daha hangi ortamda ne kullanabilirim düşüncesini kafanızdan atın. sürekli çekim yapın tabiki bilinçli çekimler. ancak profosyennelliği böyle yakalayabilirisniz. zamanla makinanızı elinize aldıgınızda aynen evden cıkarken ayakkabı giymek baglamak ve yürümeye başlamak gibi bir standart edinirsiniz. her şey kendiliginden olur. başarılar
asayı çok yükseltmeyin bu ortamda size fayda saglamaz aksine görüldügü gibi pixellerden fotografı zor seçersiniz. aynı yerde 100 asa, 60 enstantane ve 8 diyafram kullanmış olsaydın görüntün daha mükemmel olurdu. tripot kullanmayıda ihmal etme

http://forum.donanimhaber.com/m_1304283/tm.htm

Tarih: 27 Haziran 2010, 16:46 - İp: 85.***.**4.46
saboryus
saboryus (üye)
Kayseri / Amatör

nacizane sorumu yanıtlayıp beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda tavsiyelerinize uyacağım, bahsettiğiniz konularla ilgili bilgileri dün toparlamıştım zaten onara da göz atacağım, tekrar teşekkürler

Tarih: 27 Haziran 2010, 18:34 - İp: 88.***.**9.182
  • 1