Fotoğrafçılık Forumları
Flaş Tarihi Eserlere Zarar mı Verir
Ayasofyada flaş patlamadan çekim çekim yapılması isteniyor sebebini bilen varmı? Flaşın ışınlarını bir zararımı var.
tam bilmemekle birlikte flash renklerde bozma yapıyor sanırım ve yasak olmayan hiç bir müze duymadım.
Walla ben de duymadım.Her müze de yasak. bilimsel olarak flaş,tarihi eser e çarpıp geri geldiğinden dolayı zarar veriyor. ya tam anlatamadım belki ama kabaca böyle. Aşınmaya sebep oluyor dersem pek de yalan olmaz. O yüzden yasak. flaşsız çekemez miyiz çekebiliriz.
saygılar..
Flaşlı izin vermiyorlar eh perde hızını yükseltiyoruz bu seferde tripod gerekli ee ona izin yok en azından ayasofyada yoktu ücretiymiş bende üs katta taşın üzerine koyupta çetkim ama 15cm lik üç ayakla bir şey demezler herhalde bir de ortadaki o iskele olmasa
ışığın materyale göre olumsuz etkileri olduğu doğrudur.
gerçi nem toz duman el ayak gibi etkenler de düşünülürse flaşı yasaklamak dananın büyüğünü ahırda unutmak oluyor.
Arkadaşlar Olay materyali flaşın etkisinden korumak değil;
Gerekçe tamamen güvenlik olayıdır..
Flaş ışığını kullanarak güvenlik kameraları ve güvenlik görevliklerinin bir anda olsa görev yapamaz hale gelmesini önlemek için bir uygulanan bir tedbir amaçlı prosedürdür..
Kapadokya da peri bacalarının içindeki resimleri çekmeye bile izin vermiyorlar ;-) Bekçi amca yasak olduğunu söylüyordu, gerekçe flaş duvardaki resimlere zararlıymış;-) Ben onun yalancısıyım
Işikda bulunan fotonlar madde yapısında değişikliğe neden olurlar bundan dolayı flaş yasak ama tripod u hiç anlayamamışımdır.
Flaşlar, UV ışını kaynağıdır.... Haliyle zararlıdır....
Işikda bulunan fotonlar madde yapısında değişikliğe neden olurlar bundan dolayı flaş yasak ama tripod u hiç anlayamamışımdır
vozgur,
Bir müzeyi gezerken yolunun üzerinde kurulmuş tripodlar düşün. Bir tane olacak diye bir kural yok. Yasak olmadığı için birden fazla kişi açmış tripodlarını fotoğraf çekmekteler. Sen bir yandan müzedeki eserlere bakıyorsun bir yandan da kurulmuş tripodlara çarpmamak için çaba gösteriyorsun. Pek zevkli olmazdı değil mi?
Bu acıdan hiç düşünmemiştim boylece tripod yasağınında mantıklı bir açıklaması olmus oldu
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
İlaç Kullanım Süresi Bitiş Tarihi Sorgulama E-devlet
16 Mar. 2022, 19:23 prodersler
0120916 Mar. 2022, 19:23
prodersler -
İlaç Kullanım Süresi Bitiş Tarihi Sorgulama E-devl
14 Mar. 2022, 13:25 prodersler
0123714 Mar. 2022, 13:25