mturk
mturk (üye)
İstanbul / Amatör

Exif Bilgileri

Fotograf galerisi bölünündeki fotograflarda exif bilgileri biraz karışık anlayamıyorum.
Enstantane hızı = ?
Odak uzaklığı = ?
Perde hızı = ?

Tarih: 25 Ağustos 2012, 21:58 - İp: 94.***.**3.164
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

Cok ilginc bir site var. Bu siteye merak ettigin seyi yazip sonuna "nedir" sorusunu ekliyorsun, sana envai cesit bilgi veriyor.
Siteye www.google.com.tr diyorlar

 

Tarih: 26 Ağustos 2012, 16:03 - İp: 125.***.**5.244
mturk
mturk (üye)
İstanbul / Amatör

Fotograf forum değil , sanırım ben yanlışlıkla "ruh ve sinir hastalıkları" acil kliniğine girmişim , afedersiniz !

 

Tarih: 27 Ağustos 2012, 00:18 - İp: 94.***.**3.164
mturk
mturk (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın site yöneticilerine açık mektup
Forumunuza peydah olmuş ciddi sayıda rahatsız insan var ve işin kötü tarafı da bunlar forumda neyin tartışılabileceğine neyin tartışılmayacağına karar verip rahatsız edici müdehalelerde bulunuyorlar , sizden forumunuzda psikiatris bulundurmanızı isteyemeyeceğim ancak bu duruma müdehale etmeniz gerekmektedir .
Siz foruma müdehale edebilirsiniz bu durumda işimize gelmezse bir daha girmeyiz olur biter ancak böyle rezalet olmaz , her rahatsız kendinde moderatör yetkisi görüyor burda .
Lütfen bu ciddi soruna bir çözüm bulun .

 

Tarih: 27 Ağustos 2012, 00:25 - İp: 94.***.**3.164
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sayın mturk,

Sizin rahatsız insan diye tabir ettikleriniz fotoğraf ve ekipmanları konusunda uzman ve genelde mühendis kökenli, yani teknik yönü sağlam insanlardan oluşuyor. Bundan dolayı bir kullanıcının kim olduğunu bilmeden böyle bir serzenişte bulunmanız daha sonra mahcup duruma düşmenize yol açabilir.

Forum bir konu hakkında tartışmak, farklı görüşleri de dinlemek, farklılıkları tartışmak için vardır.

Buna karşılık forumda sizin sorduğunuz sorular ise fotoğrafçılığın temel yani başlangıç seviyesi olup bu soruların cevapları zaten sabittir ve bu bilgileri arama motoruyla her yerde bulup her yerde aynı cevapları alırsınız. Bundan dolayı bu temel bileşenlerin burada sorulması yerine araştırıp, okuyup öğrenmeniz daha uygun olur. Günümüzde internet denen çağın harikası bilgiye en kolay şekilde ulaşmanızı sağlıyor. O halde ayağınıza kadar gelen bu dünya kütüphanesinden aradığınız konuyu yazıp bulun ve okuyun.





 

Tarih: 27 Ağustos 2012, 09:45 - İp: 46.***.**3.230
mturk
mturk (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın @kamera54 ,teşekkür ederim . Forumun ne şekilde kullanılacağı ile ilgili görüşleriniz sizin şahsi fikrinizdir , profilinizde moderatör veya site yöneticisi gibi bir ibare olsa yine de teşekkür eder ve siteye bir daha uğramazdım. Hiç değilse uslubunuzun müdehalede bulunmak isteyen "bir takım" çoğu da yeni yetmeden farklı , ölçülü olduğu için teşekkür ediyorum .
Moderatörlerden beklentim sürmektedir , rahatsız edici bozuk uslüp müdehale bu sitede çok görülmektedir . Moderatörlerden "burası böyle ,işine gelirse !" gibi bir yanıt gelmediği sürece , aydınlatıcı bilgi vereni baş tacı yapıp , dengesizlere en ağır yanıtı vereceğimi bildirmek istedim .

 

Tarih: 27 Ağustos 2012, 15:00 - İp: 94.***.**3.164
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

Perde hızı ile enstantene hızı aynı şeyi ifade ediyor zaten.

exposure time: enstantene hızı (perde hızı)

FNumber:diyafram değeri

FocalLength:odak uzaklığı nı ifade eder.

 

Tarih: 28 Ağustos 2012, 01:32 - İp: 88.***.**5.245
mturk
mturk (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın @ozaygonlum çok teşekkür ederim.Anlayamamın sebebi sanırım rakamsal ifadelerin farklı olmasından kaynaklanıyor . Mesela f değerini f=125 olarak görsem anlayacağım ama 4,6666 gibi görünce anlayamıyorum .Selam ve saygılarla ...

 

Tarih: 28 Ağustos 2012, 13:23 - İp: 94.***.**3.164
  • 1