allegro
allegro (üye)
İzmir / Amatör

Eos 30d Kullananlar

Arkadaşlar custom function ayarları daha çok nerelerde durmalı,ne önerirsiniz ? Neden ? Açıklamalı yazabileek ve bu işe zamanını harcayacak bir arkadaşım var mı,en azından 1'er satırla.Forumda arama yaaptım ama mirror lockup dışında bir bilgiye rastlamadım.
Ayrıca W/B için kişisel ayar yapmaya gerek var mı varsa bu ayara hangi durumlarda ihtiyaç duyarız ?
Eğer cevap alabilirsem eminim benim gibi bu konuda bilgilenecek arkadaşlarda olacaktır.Şimdiden çoook teşekkür ederim.

Tarih: 24 Nisan 2007, 17:58 - İp: 85.***.**5.23
allegro
allegro (üye)
İzmir / Amatör

anlaılan bu kadar uzun bir değerlendiirmeyi yapmayı kşimse istemedi.kendi okuduklarım,mantığım ve deneme yanılmayla hallettiğim kadarıyla devam.
2.bölüm için de cvp yok mu ?
yani öğrenmek isitediğim herhangi bir ortama girdiğimizde oradaki belirgin beyazı çekerek set ettiğimizde ve custom w/b seçeneğiyle kullandığımızda ki daha çok kapalı ortamlar için geçerli sanırım daha mı doğal renkler yakalarız ? ya da zaten canonda AWB beyaz ayarını güzel yapıyor gerek yok mu diyorosunuz ?

 

Tarih: 25 Nisan 2007, 09:03 - İp: 85.***.**5.23
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Doğrusunu söylemek gerekirse kendime özel bir ayar yapmadım.Bu işi makinaya bırakıp keyfime baktım ve makina beni bu konuda yanıltmadı.Bir iki kere özel bir iki çekim için bu ayarları değiştirdim ama bu süreklilik arzeden durumlar değildi.

Yinede makinanın içmekan ,dışmekan "K" ölçümlü ayarlarını kullanmak daha pratik ve hızlı birde bunu iin uğraşmayı "kendimce" gereksiz gördüm.

 

Tarih: 25 Nisan 2007, 13:07 - İp: 88.***.**7.94
allegro
allegro (üye)
İzmir / Amatör

yanıt için teşekkürler burkay,
AWB ve ortama göre seçilen ayar çekimleri arasında anlamlı fark bulamamış olmam benimde canonun beyaz ayarları çok doğal renkler veriyor ve AWB çok iyi çalışıyor diyen arkadaşlar için haklılar diye düşünmeme neden oldu.ancak ;
kimi arkadaşlar ise elle K değeri girilebilmenin dayanılmaz hafifliğinden söz edince bu konu hakkında bi,lgi almnak istedim açıkçası.
yani bu değerleri ışığın durumunu kestirip bildiğimiz değerler civarında oynayan değerlerin girilerek check edilmesi gibi algıladım ama kullanan yok anlaşılan.neyse
yinede teşekkürler burkay

 

Tarih: 25 Nisan 2007, 21:48 - İp: 81.***.**3.123
  • 1