bulujack
bulujack (üye)
İstanbul / Amatör

Diyafram Ve Esntantene Önceliği...

Merhaba ben yeni bir Canon S3 IS kullanıcısıyım.
Sorun şu;
1. Odak uzaklığı kontrolünü ben kendim nasıl yapabiliri? Bunu Diyafram Öncelikli bir portre çekimi sırasında arka fonun blur olması için istiyorum. Ölçüm sistemindeki değer-merkez ağırlıklı-spot ölçüm ayarları bununla mı ilgilidir.
Çünkü sadece 2.7 diyafram değeri kullanarak istediğim sonuçlara tam olarak ulaşamadım. arka fondaki blur etkisine ulaşabildiğim tek yer ise 12X zoom kullandığım bir objenin arka planı blur oldu ama istediğim zaman istediğim sonuçlara ulaşamamak çok kötü.

Bana bu konuda ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğim bir çözüm önerirseniz çok sevinirim. Ve makinamın türkçe kullanım klavuzuda tam olarak istediğim bilgileri bana sunmuyor...

Tavsiyeleriniz için teşekkürler...

Tarih: 16 Mart 2007, 18:57 - İp: 85.***.**5.66
soltin_oz
soltin_oz (üye)
İzmir / Amatör

merhaba..
Arka planın flu gorunmesini ojektifle ilgili bir islem.
Ornegin objektif degerini 2.8 belirlerseniz fazla isik alacagi icin arka plan flulasir. Fakat alan derinligini de kaybedersiniz. Enstantene ile baglantisiysa isigin girme suresini biraz daha uzun tutmaktir ama, bu tripot ya da flas kullanmadigin surece biraz sorun yaratabilir. Ozellikle ana konunuz hareketli ise...
Genelde konu basligi olarak bahsettiginiz diyafram ve enstantene onceligi fotograftaki ana konunun hareketli ya da hareketsizligi ile ilgili bir durum. Hareket halindaki bir konuda da arka planı flulastirabilirsiniz ama eger fotograf portre cekim agirlikliysa ilk islem cok daha ise yarar.

Tarih: 3 Nisan 2007, 01:03 - İp: 85.***.**3.134
bulujack
bulujack (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba öncelikle 247 okuyan arasından cevap yazan tek kişi olduğunuz için teşekkürler...
Aslında benim sorunum ilk mesele ile ilgili yani geniş bir diyafram açıklığında portre çekimi ve arka planın flulaşması ama sorun aslında sadece diyafram açıklığı ile çözülemiyormuş. Mesela ben Canon S3 kullanıyorum ve 36 - 432 mm objektife sahip. Sorunda bu zaten veya ben yalnış öğrendim, hatamı düzeltirseniz sevinirim.

Odak uzaklığı da çok önemliymiş mesela sitelerin portre çekimlerini izledim ve 28-70 ve benzeri objektifler kullanılmış. Anladığım kadarıyla max odaklama sonuçu harika portreler çekilebiliyor ve çektim sonunda objeden uzaklaşmam gerekiyor biraz ama oda fotoğrafın doğallını olumlu etkiliyor ve böyle işte.

teşekkürler İzmir ve teşekkürler efendim saygılar...

Tarih: 4 Nisan 2007, 10:56 - İp: 85.***.**5.66
  • 1