architect_cem
architect_cem (üye)
Edirne / Amatör

Diyafram Ayarı Nasıl Yapılır

Arkadaşlar öncelikle fotoğrafçılık dünyasına yeni giren biri olarak herkeze selamlar. Ben sony a 300k bir fotoğraf makinesi sahibiyim. Daha yeni aldığım için nasıl diyafram ayarı yapılacağını bilmiyorum. Makinemi alalı 3 gün oldu. Diyaframı makinenin neresinden ayarlanacağını bir tuşa mı basıp ayarlanıyo bilmiyorum. Makine manual ayarda f 22 değerinde. Bana ayrıntılı bir şekilde ilk baştan itibaren yazarsanız çok sevinirim. Hepinize şimdiden teşekkür ederim..

Tarih: 1 Kasım 2009, 20:07 - İp: 93.***.**0.127
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Makinenin nasıl kullanılacağı ayrıntılı bir şekilde kullanım klavuzunda yazar. Okuyun; yoksa da, bir an önce edinin.

Tarih: 1 Kasım 2009, 20:23 - İp: 95.***.**2.35
architect_cem
architect_cem (üye)
Edirne / Amatör

Evet kullanma kılavuzum var ama yurtdışından aldığım için ingilizce o yüzden de pek yardımı olmadı bana.

Tarih: 1 Kasım 2009, 20:53 - İp: 93.***.**0.127
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

[email protected] adresindem mail ile Türkçe'sini isteyin.

Tarih: 2 Kasım 2009, 00:46 - İp: 95.***.**7.150
architect_cem
architect_cem (üye)
Edirne / Amatör

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için mail attım, şimdi cevap bekliyorum. Peki biraz anlatabilir misiniz? Nasıl ayarlandığı hakkında.

Tarih: 2 Kasım 2009, 13:24 - İp: 93.***.**0.46
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Diyafram öncelikli çekim modu (A) siz diyaframı seçersiniz makine enstanteneyi ayarlar. Makineyi A moduna alın tekerlek yardımıyla diyaframı açın kısın...Rakamsal değer büyüdükçe diyafram kısılır küçüldükçe açılır.

örn..
f/3.5 Açık Diyafram
f/22 Kısık Diyafram

Tarih: 2 Kasım 2009, 14:37 - İp: 78.***.**6.243
architect_cem
architect_cem (üye)
Edirne / Amatör

Teşekkür ederim gerçekten de çok yardımcı oldunuz. Evet öğrendim artık. Ama bir soru daha soracağım size. Evet dediğiniz gibi A moduna alıp tekerlekle ayarladım en az f 4.5 en fazla f 29 oluyo. Bu acaba benim makinemden mi kaynaklanıyo yoksa başka ayarlama yapmam gerekir mi?

Tarih: 2 Kasım 2009, 18:22 - İp: 93.***.**0.6
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=30883

Tarih: 2 Kasım 2009, 23:29 - İp: 95.***.**6.20
  • 1