Fotoğrafçılık Forumları
Çift Makineli Çekim
ARKADAŞLAR GEÇEN DUBAİ'DA , ÖZEL BİR TRİPOTUN ÜZERİNE TAKILMIŞ ÇİFT MAKİNE GÖRDÜM, BU MAKİNELER İKİSİDE AYNI MARKA VE AYNI LENSLERE SAHİBDİ, FOTOĞRAFCI YABANCI OLDUĞU İÇİN NEYİÇİN VE NASIL KULLANDIĞINI SORAMADIM. YANİ SORDUM DA ARKADAŞ İTALYANDI VE BENİMDE HİÇ İTALYANCAM YOK. SİZDEN RİCAM EYER BU KONUDA BİLGİNİZ VARSA YARDIM EDİN SANIRIM HERKESİN BİLMESİ GEREKEN YENİ BİŞEY . SEVGİLER
Büyük ihtimalle şu mavi-kırmızı gözlükle bakılan 3 boytlu hissi veren fotoğraf içindir.Daha sonra onları pc de üst üste getirip birinde mavi kanalı kapatacak diğerinde kırmızıyı kapatacak.Sonra gözlükle baktıgında 3 boyut hissi verecek.Umarım yanılmıyorumdur.
aslında kırmızı yeşil yapmaya gerek yok. fotografları yanyana koyup gözünüzle şaşı bakarak üst üste getirdiğinizde de aynı 3 boyutlu görüntü oluşuyor.
bdogan ve pantat ikinizdende teşekkür ederim, bende biran böyle bişey aklıma gelmişdi, ama şöyle düşünmüştüm, eyer 2 fotoğraf çekmek istiyorsa aynı makinaylada bunu yapabilirdi, ama galiba aynı anda olması için bunu yapıyor. yardımınız için teşekkürler,
Derinliği yakalamak için aynı eksende aynı açıda fotoğrafın çekilmesi gerekiyo.Aynı makine ile 2 poz çekmek için özel bi kızak yapması lazım yoksa 2 kare üst üste oturmaz.
Derinliği yakalamak için aynı eksende aynı açıda fotoğrafın çekilmesi gerekiyo.Aynı makine ile 2 poz çekmek için özel bi kızak yapması lazım yoksa 2 kare üst üste oturmaz.Bu iş için üretilmiş iki objektifi olan tek badide makineler var.hatta filmli olanı bile.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
098828 Eyl. 2023, 22:44