Fotoğrafçılık Forumları
Çekim Şekli...
mrb arkadaşlar ben bu işte acemiyim eğitimini tam olarak alıcam bi ara ancak şimdilik bir sorum var sizlere cevaplarsanız çok sevinirim...
arkadaşlar ben kendi imkanlarımla yani evde aşağıdaki linklerde verdiğim fotoğraflar gibi nasıl kendi fotoğraflarımı çekerim cevaplarasanız çok sevirinirim...
http://img194.imageshack.us/i/42329988.png/
http://img233.imageshack.us/i/52176920.png/
http://img149.imageshack.us/i/41133933.png/
Studyo ortamında paraflaşla çekilmiş. 1. resim biraz iyi diğerleri berbat. siyah fon kullanılmış.
teşekürler arkadaşım cevapladıın için...ancak ben bunları kendim nasıl yapabilirim evde ??iyi makinem var sony
makinenın modeli nedir?sony olmus canon olmus ne farkeder?
ayrıca bu fotografların makineyle alakası yok,ısık sıstemıyle alakalı..
ısıga hakim oluıp,fotograf bilgisine sahıp olursanız boyle fotograf cekersiniz,bunun bir sırrı yokki..
yandan ısık vermişler, buyuk ıhtımal ampul flaş kullanılmıstır ev studyosu gibi bi yerde..
yada flaş yan reflektorden yansıtılarak patlatılmıstır.
hmm sanrırım beni biraz aşıcak gibi yinede sağol.. peki en azından arka fonu nasıl yapabilririm evde ??
siyah perde ile..
teşekkürler anlaşılan perdeciye gidicez
Malzemeler:
- Siyah perde (fiyatını bilmiyorum...)
- 2 adet en az 500 watt'lık tasarruflu floresan (spiral şeklinde olanlardan...20-30 TL arası)
- Floresanı takacak bir masa lambası veya ucuz bir ışık ayağı (Işık ayağı şemsiyesiyle birlikte 100TL civarı Sirkeci Hayyam Pasajı'nda)
- Tripod (ucuzu 50 TL, evde iş görür)
- 1,5x1 metre civarında siyah yansıtıcı (Ozalitçilerde 10-15 TL en fazla)
- Fotoğrafı çekecek bir arkadaş veya uzaktan komando...
Önce siyah perdeyi düz ya da istediğin şekilde arkaplana yerleştiriyorsun. Spiral şekilli dev floresanı sağ veya sol taraftan 2-3 metre mesafede, biri yüzüne, biri vücuduna gelecek şekilde yerleştiriyorsun. Ters tarafa da siyah yansıtıcıyı yerleştiriyorsun ki odada dağılan ışık diğer tarafını aydınlatamasın, o taraf karanlık kalsın. Çünkü resimde yanal ışık kullanılmış. (en üsttekini görebildim sadece, diğerleri açılmadı) sonra geçiyosun fotoğraf makinesinin karşısına pozunu veriyorsun. Zaman ayarlı modda, arkadaşınla, uzaktan kumandanla çekiyorsun fotoğrafını...
Ustalar daha iyisini bilir mutlaka ama böyle birşey yani...
Benzer bir resmi çok daha pahalıya da çekebilirsin ama ev içinde minik bir stüdyo ortamı yaratmak için bu donanım, birkaç eklemeyle, yeterli olacaktır.
Sevgiler
çok teşekürrler çok yardımcı oldun saol...dier arkadşlarda aynı şekilde sizlerede teşekkür ediyorum...
Rica ederim
yorumlamaktan farklı olarak aklıma takılan bi soru sormak istiyorum. yardımcı olan olursa sevinirim. her cekimde (gerek manzara gerek portre vb.. ) tüm ayarları tek tek yapmak mı gerek örneğin. enstantene,netlik,ışık,poz vb........ diğer ayarlar
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95