ocans
ocans (üye)
Sivas / Meraklı

Canon G5 Te Gece Konser Çekimi

Merhaba arkadaşlar.makineyi yeni aldım.fotoğraf işinde de yeniyim. Canon G5 le gece konserlerini çekemedim.Makinenin tüm manuel ayarları var ama bilmiyorum.Ya karanlık çıkıyo gece modunda da resimler flu.flaşla çekince havadaki toz zerrecikleri parlıyo resmi bozuyor.
yardım ederseniz memnun olurum.

Tarih: 30 Mayıs 2005, 12:47 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Enstantane öncelikli modda (Tv modu) çekim yapın. Bu modda enstantaneyi siz verirsiniz, makine de sizin vermiş olduğunuz enstantaneye uygun diyaframı kendisi ayarlar. Sahne hareketli bir yer olduğundan hareketleri dondurabilmeniz için 1/250 sn, 1/500sn gibi yüksek enstantane değerleri vermeniz lazım. Ancak ışık durumuna bağlı olarak vermiş olduğunuz enstantane değerine göre diyafram maksimum açılsa bile pozlama yetersiz (eksik) kalabilir. Yani fotoğrafınız karanlık çıkabilir. Bu durumda İso'yu da yükseltmeniz gerekebilir. İso'yu yükselttiğinizde de fotoğrafta bir miktar kumlanma olabilir ancak doğru pozlama uğruna bu duruma katlanmak gerekir.

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 15:21 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

gece makine senin tabirinle fulu çeker doğru helde hareketli sahne çekimlerinde flas la bile 1/250 - 1/500 arası çekim yapmak imkansız isoyla oynarsan havadai toz zerreciklerini görürsün yapabileceğin bişey yok gece çekimlerinde nesnenin sabit olması şart....

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 20:48 - İp: yok
ocans
ocans (üye)
Sivas / Meraklı

ilginiz için teşekkür ederim

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 10:58 - İp: yok
  • 1