enigma52
enigma52 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Eos 450d Ve Kit Lens

Öncelikle herkese merhaba.Ben uzun yıllar kodak dx 7590 kullandım.Ve en sonunda canon eos 450 d ye transfer oldum.Büyük bir merakla beklediğim makine tam bir hüsrana dönüştü benim için.Ben karadeniz bölgesinde yaşıyorum ve yılın bu mevsimi özellikle fotoğrafçılar için harika manzaralar oluşturuyor.Her iki makine ile gezintiye çıktım.Dx 7590 ile çektiğim resimler daha kaliteli ve keskin.Canon ile çektiğim resimler daha silik çıktı.her iki makine ile aynı diyafram aynı ıso ve aynı enstantane ayarlarında çekim yaptığım halde canon ile çekilen resimler tabiri caiz ise çamur gibi çıktı.Canoon kit lensin çok iyi olmadığını biliyordum ama bu kadar kötü olabileceğini tahmin etmemiştim.Yada ben makine ayarlarında önemli bir ayrıntıyı unutuyorum.İnanın makineyi artık elime bile almak istemiyorum.Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Herkese iyi çalışmalar.

Tarih: 20 Kasım 2008, 10:49 - İp: 78.***.**2.58
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Merhabalar..

Ben de bir zamanlar 400D kullanıcısıydım ve üzerindeki kit lensin dillere destan kalitesini (!) bizzat deneyip görmüş bir kullanıcıyım.Gerçi 450D'nin kit lensinde titreşim önleme sistemi yeniliği var 400D'ninkinden farklı olarak ama sonuçta her ikisi de kit lens ve gerçekten çok ama çok kalitesizler..Ben lens demek yerine bayonet kapağı tabirini kullanmayı uygun görüyorum.İnsanı gerçekten fotoğrafçılıktan soğutan, hevesini kaçıran bir lens..

Tabii lensin kalitesiz olmasıyla birlikte istdiğiniz sonuçları alamamanıza, sizden kaynaklanan bir takım hatalar yada hata demeseyelim de; çekim tekniğinden kaynaklanan eksikler olabilir..Anladığım kadarıyla daha çok manzara fotoğrafları çekiyorsunuz..450D'yi kulllanırken hangi çekim modunda ve hangi parametrelerde çekim yapıyorsunuz?

Tarih: 20 Kasım 2008, 12:02 - İp: 88.***.**7.89
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Kompakt veya dSLR-like sınıfındaki makinelerin amacının makineden çıkar çıkmaz müşterisini memnun edecek sonuçlar verdikleri,

Bu tür makinelerden, dSLR türü makinelere geçenlerin bir çoğunun, "eski makinemle ben daha güzel fotoğraflar çekiyordum" dedikleri,

dSLR türündeki makineler ile o makinelerin varsayılan ayarları ile çekilen fotoğraflara, daha sonra çekenin göz zevkine göre bir miktar bilgisayar müdahalesi gerektiği,

Fotoğraf çekmek için satın alınan ekipmanlara ödenen tutarların, o tutarı ödeyen kişinin o ekipmandan alacağı sonuçlar ile her zaman doğru orantıda olmadığı,

dSLR makineler ile, kompakt makinlerin çektikleri kadar güzel fotoğraf çekmek için, çekenin yeterli fotoğraf bilgisi olması gerektiği,

Kit lenslerin, kalite açısından çok fazla yeterli olmadıklarını ancak kişinin acemilik dönemini atana ve hangi türede fotoğraflar için hangi türde lenslerin kullanılması konusunda yeterli bilgiye sahip olmasına kadar geçecek süre içinde gayet yeterli oldukları,

gerek bu, gerekse farklı forumlarda, defalarca dile getirilmiştir, ben bir daha getirdim.

Tarih: 20 Kasım 2008, 12:11 - İp: 88.***.**3.75
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Teşekkür ederim Cüneyt abi..

Tarih: 20 Kasım 2008, 12:15 - İp: 88.***.**7.89
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Cüneyt abi iyi açıklamış bir de sizinle aynı tecrübeleri yaşayan ik başta ben ne yaptım canon 400d almakla diyip kompakt üstündür diyen bir üyemiz vardı eskisi gibi güzel makro çekemiyordu ama sonra o da doğru yolu buldu.

Doğru yol sabır ve hevesten geçer...

Auto modu ve hatta Auto WB yi unutun.

Tarih: 20 Kasım 2008, 12:47 - İp: 88.***.**2.93
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

açıkçası ben de 450 d kulanıcısıyım ama çok memnunum çekiminden. Acaba bazı ayaralarında oynamalar yapman gerekiyor olabilir mi? ya da fotoğrafları raw modunda çekip düzenlesen sonuçlar değişmez mi?bir dene sorun olursa cevaplamaya çalışırım

Tarih: 21 Kasım 2008, 17:51 - İp: 88.***.**0.184
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

bendede 450 d var çok memnunum kodak z710dan geçtim

Tarih: 23 Kasım 2008, 22:04 - İp: 78.***.**6.79
  • 1