alikurum
alikurum (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Canon Çekim Modu

EOS 300 D ALDIM STÜDYOM İÇİN.VESİKALIK VE BOY ÇEKERKEN HANGİ AYARDA ÇEKEYİM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Tarih: 23 Kasım 2004, 11:15 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

otomatik modlardan portre modunu kullamalısınız ayrıca manuel modda da çekim yapabilirsiniz

 

Tarih: 23 Kasım 2004, 16:17 - İp: yok
alikurum
alikurum (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

AYARI MANUELE GETİRDİĞİMDE ENSTANTENE VE DİYAFRAM ARARLARI NE OLACAK

 

Tarih: 24 Kasım 2004, 11:27 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Sütüdyom yok ama s1 ile bile normal ışık koşullarında istediğim gibi portre çekebiliyorum. Hangi mesafeden çekeceğine, kullandığın objektife, zoom yapıp yapmadığına, ışık koşullarına, arka planın nasıl görünmesini istiyeceğine göre değişir. Dijital makina bu poz harcamaz. Diyaframın en açık değerinden başlayıp geniş açıda minumum mesafeden bildiğim kadarıyla 1.2 m'den netleyerek aşamalı olarak diyaframı kısıp bol bol deneme yapman. Analog makinalarda söylenen çekim teknikleri bunda da geçerli.
Kullanma kılavuzunu muhakkak okumalısın. Okumadıktan sonra makinanın özelliklerini öğrenmek uzun bir süre alacak veya hiçbir zaman için tam olarak öğrenemeyeceksin.
Fotoğraf makinası ve çekim teknikleri ile ilgili kitap okumadıysanız bilgilerin sistematik olması açısından muhakkak okunması gereken kitaplar var:
Dijital Fotoğrafçılık
Fotoğrafta Kompozisyon
Doğada Fotoğrafçılık
Her Yönüyle Fotoğraf Sanatı

Benimki amatörce.

#suysal1' tarafından 24.11.2004 13:25:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Kasım 2004, 13:27 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Mesela benim tanıdığım bir fotoğrafçı Asa=50 diyafram=8 enstantene=1/250'de iki adet stüdyo flaşı ve makinaya takılan fotoğrafçıların kullandığı genel flaşlardan kullanarak arka plan mavi olarak vesikalığı sorunsuz Canon g3 ile çekiyor. Diyafram öncelikli çekim moduna getirip diyaframı 8 veya istediğin diyaframa alıp enstanteneyi kendi belirlesin. Makinanın verdiği değerlerden altını veya üstünü dene sonuç almaman imkansız.

#suysal1' tarafından 24.11.2004 13:45:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Kasım 2004, 13:45 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

stüdyo ışıkları ile çekim yaparken diyafram öncelikli modda çekim yapamazsın çekimini manuel modda yapman gerekir. gerekli diyafram ve enstantane ayarını belirlemek için ise doğru olan bir pozometre kullanman. eğer pozometren yoksa çekip görerek ayarlarını yapacaksın. muhtemelen makinenin üzerinde 18-55 mm lens vardır. Bu lensin portre için pek ideal olduğu söylenemez. Portre için daha büyük odak uzaklıklı bir lens olsa sonuçlar çok daha iyi olur. Ancak o lensle portre çekeceksen 55 mm de kullanmalısın. Yani mümkün olan en büyük yakınlaştırmayı. Bu durumda bile yüzde deformasyonlar olacaktır. Ancak çok farkedilir değil bu deformasyon idare ediyor doğrusu. Daha kısa bir odak uzaklığı kullanırsan deformasyon artar buda istenen bir durum olmadığı için kullanmamak gerekir. ışıkların yeterli ise 1/125 enstantane 11 diyafram uygun ayar olabilir tabi ışıkların uygun olmalı bu ayarda yeterli net alan derinliği sağlar ve net sonuçlar alırsın. Işıkların yetersizse sırasıyla 1/125 8 , 1/60 8 , 1/60 5,6 değerlerini dene umarım faydası olur

 

Tarih: 28 Kasım 2004, 00:53 - İp: yok
incubus
incubus (üye)
İstanbul / Meraklı

SAYIN ALI KURUM NORMAL SARTLARDA INSANLARA YARDIM ETMEK GUZEL SEYDIR AMA SORMADAN EDEMIYCEM SIZ MANUELI PROGRAMI BILMEDEN EN UFAK BI ENSTANTENE DIYAFRAM AYARINI HISSEDEMEDEN NE DIYE BU DUKKANI ACTIN_!?

 

Tarih: 6 Aralık 2004, 13:32 - İp: yok
alikurum
alikurum (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

incubus kardeşim ben o ayarları biliyorum ve uyguluyorum.Ama sonuç alamıyorum ondan sordum anladın? makinayı yeni aldım (Canon) digital malum piyasada yeni.bu makinanın benim bilemediğim bir ayarı varmı diye soruyorum ok? sorduğum soruları iyice oku.

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 09:34 - İp: yok
  • 1