mrccanon
mrccanon (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 350d

SELAM
Arkadaslar oncelıkle forma yenı katıldım hepınıze merhabalar.
Daha caylak asamasından amator durumuna yenı gectım sabırsızlıkmı ettım bılmıyorum ama bıtane canon 350d aldım yanında 90-300mm zoom lens aldım fakat buyuk beklentılerle aldıgım makına hakında burda odaklanma ve bır kac sorun daha okudum...
1-Ilk once acaba 350d alarak hatamı ettım..?
2-Bu makına hakında bana verebılıceyınız tıyolar varmı..?
Sımdıden tesekkurler

hakan tunç.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 21:39 - İp: 88.***.**9.60
hesxan
hesxan (üye)
Muş / Amatör

Merhaba,
İnan ki bende aynı makinadan aldım. Lensin iyi ama birde 18-55 mm lik lenste alsan iyi olur. Aldığın lens daha çok manzara çekimleri içindir. Hemen gönlünü soğutma. Bence iyi bir makinadır.

Tarih: 10 Ağustos 2006, 23:11 - İp: 85.***.**3.228
tanthana
tanthana (üye)
Denizli / Amatör

Merhaba mrccanon,
Ben de oldukça amatörüm. Elbetteki bu sitede yorum ve tavsiyelerde bulunan üstatlar kadar yardımcı olamam. Ama bir 350D kullanıcısı olarak ilk tavsiyem kameranın kullanım klavuzunu okuyabildiğin kadar çok okumandır. İnan faydasını göreceksin. Açıkçası ben çektiğim fotoğraflardan çok memnunum. 350D çok profesyonel bir kamera değil belki ama amatör hiç değil. Makinanın özelliklerini farklı kombinasyonlarda deneyerek öğrenmek gerekli. Ben de hala öğrenme aşamasındayım. Tabi bu deneme yanılma faslına belki 50 pozdan 5'i güzel çıkacaktır ama unutma ki bu makinadan değil insan hatasından kaynaklacaktır. Bir diğer önemli nokta ise kamera üretici firmalarının ilkeleri. Çünkü bilindiği gibi, örneğin Nikon keskin çekim ve netlik ilkesini yürütürken, Canon tam tersi yumuşak görüntü ilkesini benimsemiştir (yani en azından ben öyle biliyorum). Dediğim gibi ben de daha işin başlarındayım, haddimi daha fazla aşmadan sana kolay gelsin diyor ve kameranla güzel günler diliyorum.

Tarih: 3 Kasım 2006, 09:40 - İp: 193.***.**2.248
adem yener
adem yener (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar öncelikle hiç hata yapmamışsınız bence iyi bir makine seçimi yapmışsınız başlangıç olarak.benim size tavsiyem makinanızın her tuşunu tanımanız bilmenizdir.ne kadar çok makinanıza hakimseniz o kadar güzel kareler çıkartabilirsiniz.birde arkadaşımız söylemiş 90-300 lens manzara çekimleri içindir.bir de kit lensi (çokta iyi değildir ama şimdilik işinizi görücektir)18-55 almanızı tavsiye ederim bu iki lens sizin gelişmenizde büyük rol oynıyacaktır şimdiden size kolay gelsin hakan bey.

Tarih: 3 Kasım 2006, 13:09 - İp: 85.***.**4.209
feyyaz
feyyaz (üye)
Kayseri / Özel Gün Fotoğrafçısı

350d güzel bi makina.öcelikle hayırlı olsun derim.makinanın en önemli ayarlarından bi kaçını söyleyim sharpen ve custom wb ayarları cekecegin fotograflarda büyük etkisi var bu ayarları yapman gerekli.kitapcıgını okursan nerden yapacagını bulursun..

Tarih: 7 Kasım 2006, 19:59 - İp: 62.***.**7.63
lobiya
lobiya (üye)
İstanbul / Amatör

güle güle kullan diyorum öncelikle

canon kalitesini kanıtlamış bir marka fakat 350D de şöyle bir sorunla karşılaşmış kullanan bir arkadaşım teleobjektif takınca gövde küçük olduğu için, makine objektifi rahat taşıyamıyor onun dışında başka bir sorunu yok diyor

ışığın bol olsun

Tarih: 11 Kasım 2006, 14:56 - İp: 85.***.**6.243
  • 1