sdaa
sdaa (üye)
İstanbul / Amatör

Bokeh Çekim İçin Yardım.

arkadaşlar. canon eos 500d üzerindeki 18-55 lens kit le aldm. fena değil çekimlerim ama bu lens ile bokeh çekim yapabilir miyim? yaparsam nasıl yapıcam acil lazım

Tarih: 19 Şubat 2011, 20:38 - İp: 78.***.**3.16
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Makineyi AV konumuna alın. Lensi 55mm odağa getirin. Konuya mümkün olduğu kadar yaklaşın. Konu ile arka plan da mümkün olduğu kadar uzak olsun. Bu durumda iken yanlımıyorsam lens en fazla f:5.6 diyafram verecektir. Bu değere getirin. Netlik noktasını doğru ayarlayıp çekimi gerçekleştirin.

Elinizdeki lensle yapılabilecek olan budur sanırım.

Tarih: 19 Şubat 2011, 22:19 - İp: 217.***.**5.60
sdaa
sdaa (üye)
İstanbul / Amatör

çok teşekkür ederim. yalnız benim bir sorunum daha var. m konumunda netleme yapabiliyorum doğrulaama ışığımda yanıyor ama bazen ön plan netleniyor bazen arka plan bi kızım flu oluyor. maunelde bunu kendim bilinçli seçerek yapamıyorum arka plan flu ön net ya da tam tersini olayını nasıl yapabilirim ?

Tarih: 20 Şubat 2011, 11:08 - İp: 78.***.**3.16
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Elle netleme yapmanıza gerek yok. Lens yine AF konumunda kalsın. Makinenin arkasında sağ üst köşedeki düğmeyi kullanarak makinenin netleme yapacağı noktayı değiştirin. Muhtemelen noktaların tümü seçilidir. İstediğiniz yere gelecek şekilde tekerleği kullanara değiştirin. Ardından deklanşöre yarım basarak makinenin o bölgeye netleme yapmasını sağlayın.

Kolay gelsin.

Tarih: 20 Şubat 2011, 13:57 - İp: 217.***.**5.60
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

google'da bokehmasterskit sorgulayın. cevap bulabileceksiniz...

Tarih: 20 Şubat 2011, 17:16 - İp: 109.***.**1.64
  • 1