Fotoğrafçılık Forumları
Bokeh Çekim İçin Yardım.
arkadaşlar. canon eos 500d üzerindeki 18-55 lens kit le aldm. fena değil çekimlerim ama bu lens ile bokeh çekim yapabilir miyim? yaparsam nasıl yapıcam acil lazım
Makineyi AV konumuna alın. Lensi 55mm odağa getirin. Konuya mümkün olduğu kadar yaklaşın. Konu ile arka plan da mümkün olduğu kadar uzak olsun. Bu durumda iken yanlımıyorsam lens en fazla f:5.6 diyafram verecektir. Bu değere getirin. Netlik noktasını doğru ayarlayıp çekimi gerçekleştirin.
Elinizdeki lensle yapılabilecek olan budur sanırım.
çok teşekkür ederim. yalnız benim bir sorunum daha var. m konumunda netleme yapabiliyorum doğrulaama ışığımda yanıyor ama bazen ön plan netleniyor bazen arka plan bi kızım flu oluyor. maunelde bunu kendim bilinçli seçerek yapamıyorum arka plan flu ön net ya da tam tersini olayını nasıl yapabilirim ?
Elle netleme yapmanıza gerek yok. Lens yine AF konumunda kalsın. Makinenin arkasında sağ üst köşedeki düğmeyi kullanarak makinenin netleme yapacağı noktayı değiştirin. Muhtemelen noktaların tümü seçilidir. İstediğiniz yere gelecek şekilde tekerleği kullanara değiştirin. Ardından deklanşöre yarım basarak makinenin o bölgeye netleme yapmasını sağlayın.
Kolay gelsin.
google'da bokehmasterskit sorgulayın. cevap bulabileceksiniz...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
039713 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0131327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -