pleasures
pleasures (üye)
İstanbul / Amatör

Arka Planın Netleşmesi

Arkadaşlar
Fotograf çekmeye yeni başladım. Sony Alpha 450 modeli kullanıyorum.
Bol bol resim çekiyorum ama aşağıdaki çektiğim resimde güneşin batışını daha net almak için hangi çekim modları kullanılabilir gün batımı çekimlerinde ?

Tarih: 18 Nisan 2010, 17:47 - İp: 88.***.**3.31
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Çekim modundan çok netlemenin nereye yapıldığı ile ilgili bir durum bu.

Tarih: 18 Nisan 2010, 20:38 - İp: 212.***.**6.47
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Güneşin olduğu kısım net olsun ama pencere net olmasa da olur diyorsanız, Ocaklilar'ın söylediği gibi netleme noktanızı değiştirmeniz yeterli. Kullanma kılavuzunda açıklamasını bulabilirsiniz.

Yok eğer hem arka taraf hem de pencere net olsun istiyorsanız o zaman kısık diyafram ile çekim yapmanız gerekir. f değerini 16 ya da 22 gibi bir değere ayarlayıp çekim yapmayı deneyin. Ancak muhtemelen bu durumda enstantane değeri (ışık düşük olduğu için) oldukça düşecektir. Elde çekim yapıyorsanız bu sefer de titremeden dolayı netlik kaybedebilirsiniz. Tripod ya da makineyi sabitleyebileceğiniz bir yere koyup zaman ayarı ile çekim yapabilirsiniz.

Tarih: 18 Nisan 2010, 21:08 - İp: 92.***.**5.190
pleasures
pleasures (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim.
hem pencereyi hem de gün batımını net istiyorum.
Tavsiyeleriniz deneyeceğim.

Tarih: 19 Nisan 2010, 21:24 - İp: 88.***.**6.217
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Diyaframı kıs

Tarih: 20 Nisan 2010, 09:31 - İp: 85.***.**1.199
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

glorfindel ve hatanın önerileri doğru ama pencereye olan mesafeniz çok kısa olduğu için diyaframı ne kadar kısarsanız kısın bulunduğunuz noktadan hem pencerenin hem ufukta görünenlerin net çıkması imkansız gibi. Hiperfokal mesafe ile ilgili şu linkteki programı indirip incelerseniz daha iyi anlarsınız.

#bitpire' tarafından 21.04.2010 16:04:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Nisan 2010, 16:01 - İp: 188.***.**7.42
  • 1