Fotoğrafçılık Forumları
Alan Derinliği İle Otomatik Netleme
Arkadaşlar anlayamadığım birşey var, yeniyim bu alanda.
Kısık diyafram ve uzun enstantane ile alan derinliği sağlanıyor.Peki makinenin otamatik netlemesini yakın bir objeye odakladığımda neden ön plan ile arka plan arasında netlik farkı oluşuyor.
En öndeki objeden en arkadakine kadar netlik oluşturmam için kısık diyafram ve uzun enstantane dışında dışında ne yapmalıyım.
Sanırım kendimi istediğim gibi ifade edemedim.
Kısaca şu alan derinliği ve otomatik ya da başka türlü netleme terimlerini temel bir şekilde
anlatabilecek biri var mı acaba?
aslında vizörden o şekilde görülmesi normal ama sonuç olarak fotografta daha iyi bir alan derinliği oluşacaktır.
walla bende bu kadar biliyorum
arslan_ahm haklı aynen vizörden bakarken ön plandaki net arka plandaki flu olur ama diyafram kısıksa sonuç net alan derinliği fazla olan bi fotoğraf çıkar ortaya. Hem uzun enstantane de net alan derinliği fazla olur diye birşey yok 22 diyaframda 1/500 lede çektiğin fotoğrafın net alan derinliği fazla olabilir. Senin dediğin olay ışık koşullarına göre değişir.
SLR türü makinelerde, vizörden bakarken, fotoğrafı çektiğinizde oluşacak alan derinliğini göremezsiniz. Bunun nedeni de siz vizörden bakarken hangi diyafram seçilmiş olursa olsun, diyafram bıçakları açıktır ve deklanşöre basılana kadar seçili oldukları değere kapanmazlar. Fotoğrafı çekmeden alan derinliğini görebilmek için DOF (Depth Of Field) Preview (Alan derinliği Önizleme) özelliği (ki, çoğu makinede vardır) fonksiyonunu kullanmak gerekir.
chopsuey'in de belirttiği gibi alan derinliğinde perde hızının hiç bir etkisi yoktur.
Daha fazla bilgi için:
http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=12913
Tüm arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim.Konunun mantığını iyice kavradım diyebilirim.Diğer arkadaşlara da ocaklıların linkini öneririm.Tekrar teşekürler...
BİRŞEY DANIŞMAK İSTİYORUM KONU AÇMAK İSTİYORUM NASI YAPILIYO BU ACABA ÇOK UTANIYORUM AMA SORMALIYIM BANA YARDIM EDER MİSİNİZ
sanırım sonuç şu
diyafram ne kadar darsa o kadar alan derinliği çok
f/8 f/2,8 den daha dar
en fazla alan derinliği istiyorsak makinedeki en dar diyafram ayarını seçip çekim yapmalıyız.
alan derinliği sadece diyaframa değil nesneye olan uzaklığımıza da bağlıdır.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Vakıfbank Mobil Fast 7/24 Eft İle Para Gönderme Nasıl Yapılı
12 Oca. 2025, 00:12 prodersler
036012 Oca. 2025, 00:13
prodersler -
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
031009 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
030609 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
-
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
2133410 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -
Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Ücreti Yatırma
06 Ara. 2024, 20:11 prodersler
042506 Ara. 2024, 20:12
prodersler -
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
056608 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi